Provozuje:
Juris Real Estate

Státní úředníci nevydají lukrativní pozemky po velkostatkáři Bečvářovi.

Stát nechce vydat devadesátileté Emilii Bednářové pražské pozemky, na kterých stojí bytový komplex Metrostavu. Pozemky, na které uplatňovala nárok v restituci, patřily původně velkostatkáři Juliu Bečvářovi. Nebyla však jeho pravou příbuznou.

Státní úředníci nevydají lukrativní pozemky po velkostatkáři Bečvářovi.

autor. JURIS REAL

Stát nechce vydat devadesátileté Emilii Bednářové pražské pozemky, na kterých stojí bytový komplex Metrostavu. Pozemky, na které uplatňovala nárok v restituci, patřily původně velkostatkáři Juliu Bečvářovi. Nebyla však jeho pravou příbuznou.

Žena po velkostatkáři již dříve restituovala lukrativní pozemky v Praze v odhadované hodnotě zhruba tři miliardy korun.

Podle Transparency International šlo o promyšlený podvod. Případ proto vyšetřuje policie. Krajský pozemkový úřad pro Prahu v prosinci 2012 přiznal Bednářové právní nárok na část požadovaných pozemků. Ústředí Státního pozemkového úřadu však následně případ přezkoumalo a výroky pražské pobočky zrušilo. Bednářová se prostřednictvím svého právního zástupce Daniela Honzíka odvolala. Ministerstvo zemědělství však zamítavý postoj ve správním řízení potvrdilo a vrátilo případ pražskému pozemkovému úřadu k novému projednání a rozhodnutí. Při prošetřování úřad mj. potvrdil, že Bednářová byla sousedkou nikoliv příbuznou bratra původního majitele pozemků Jana Mária Bednáře, a minulou středu proto rozhodl pozemky Bednářové nevydat.

Že Bednářová, není příbuznou původního majitele, zjistili podle červencových Hospodářských novin právníci Metrostavu. Jejich zjištění v květnu potvrdilo ministerstvo zemědělství. I když jde o rozhodnutí v dílčím sporu restituentů proti Metrostavu, je možné ho vztáhnout i na ostatní pozemky, jež rodina vysoudila. Bednářové totiž patřila polovina všech restitučních nároků rodiny. Kriminalisty Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zajímá, proč na zásadní nesrovnalost v příbuzenském vztahu nepřišli úředníci pozemkového úřadu už v roce 2009, když restituci schválili.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»