Provozuje:
Juris Real Estate

Stavba repliky dřevěného kostela v Gutech začne 26. 5.

Stavba repliky historického dřevěného kostela v Třinci-Gutech, který shořel v létě 2017, začne 26. května. Stavební technici budou nejdříve opravovat či nově budovat základy.

Stavba repliky dřevěného kostela v Gutech začne 26. 5.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stavba repliky historického dřevěného kostela v Třinci-Gutech, který shořel v létě 2017, začne 26. května. Stavební technici budou nejdříve opravovat či nově budovat základy.

ČTK to sdělil vedoucí stavebního odboru ostravsko-opavského biskupství Václav Kotásek. "Začneme obnovou poškozených základů. Zčásti je budeme budovat nově," řekl Kotásek. Základy jsou to jediné, co z historické stavby zbylo. Začátkem června by se měly podle Kotáska začít převážet dřevěné konstrukce. Tesařská firma stavbu z připraveného dřeva již od loňského roku skládala v Hošťálkové na Valašsku. "Odhaduji, že práce s dřevěnými konstrukcemi začnou v červnu a potrvají do podzimu. Pak by se se mělo pokračovat úpravou interiéru," řekl Kotásek ČTK už dříve. Kdy bude stavba dokončena, Kotásek přesně odhadovat nechce. Dodal, že první bohoslužba by se v novém kostele měla uskutečnit v příštím roce.

Práce na stavbě mají zpoždění. Původně měly začít v roce 2018, oddálila je ale jednání s památkáři. Loňské termíny se nestihly vinou sporu biskupství s hasiči, kteří až na třetí pokus schválili protipožární zabezpečení objektu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»