Provozuje:
Juris Real Estate

Středočeští zastupitelé schválili dotaci pro SBD Svatopluk.

Středočeští zastupitelé včera schválili dotaci, kterou chce kraj pomoci bytovému družstvu Svatopluk, jež sdružuje bývalé klienty H-Systemu bydlící v Horoměřicích u Prahy.

Středočeští zastupitelé schválili dotaci pro SBD Svatopluk.

autor. JURIS REAL

Středočeští zastupitelé včera schválili dotaci, kterou chce kraj pomoci bytovému družstvu Svatopluk, jež sdružuje bývalé klienty H-Systemu bydlící v Horoměřicích u Prahy.

Družstvo od kraje dostane 750.000 korun, finanční prostředky bude používat na na soudní poplatky, posudky a právní pomoc.

Svatopluk původně žádal o 900.000 korun, kraj jeho požadavek snížil.

Rozhodnutím zastupitelů pobouřilo sdružení Maják, které zastupuje jinou část klientů H-Systemu.

Kraj poskytnutí dotace zdůvodňuje tím, že vystěhování rodin by mohlo způsobit špatnou sociální situaci. Družstvu Svatopluk chce pomoci také proto, že hrozba vystěhování se týká mj. lidí, kteří se nacházejí v důchodovém věku a na nové bydlení by nebyli schopni si vydělat.

Podle družstva Svatopluk jde o první konkrétní pomoc za uplynulých 20 let. Dotaci bude družstvo čerpat vždy jednou měsíčně po kontrole předložených dokumentů. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) již dříve uvedla, že při jednání s členy družstva se jako nejdůležitější ukázala právě podpora v rovině právní ochrany, tedy řešení plateb za soudní poplatky či úhrada znaleckých posudků. Proto kraj přistoupil k udělení účelové dotace.

Sdružení Maják je podle prohlášení zaslaného ČTK dnešním rozhodnutím zastupitelů a hejtmanky pobouřeno a šokováno.

Uvedlo, že rovněž žádalo o investiční účelovou dotaci na právní služby. "Zvýhodněno je tedy 60 bydlících rodin oproti téměř tisícovce nebydlících. Nebyl vůbec brán zřetel, že družstvo Svatopluk po dobu 20 let jedná protiprávně a domy a pozemky obsadilo v rozporu se zákonem. Sdružení Maják se naopak po celou dobu snaží dohledat prostředky, které z firmy H-Systém byly vytunelovány a tím pracují ve prospěch všech klientů," stojí v prohlášení. Tito klienti H-Systemu se v minulosti nepokusili dostavět byty, ale chtějí získat zpět část peněz vložených do H-Systemu prostřednictvím prodeje majetku zkrachovalé společnosti v konkurzu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»