Provozuje:
Juris Real Estate

Světelské sklárny Crystalite jdou do prodeje za více než miliardu korun.

Sklárny společnosti Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou jsou na prodej za částku výrazně převyšující miliardu korun.

Světelské sklárny Crystalite jdou do prodeje za více než miliardu korun.

autor. JURIS REAL

Sklárny společnosti Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou jsou na prodej za částku výrazně převyšující miliardu korun.

Jednou z důležitých podmínek prodeje stanovených vlastníkem firmy Luborem Cervou je zachování výroby a dlouhodobá strategie rozvoje těchto skláren se stovkami zaměstnanců. Vyplývá to z tiskové zprávy Crystalite a poradenské firmy BDO Advisory, která získala mandát na prodej skláren. Uvedla, že kupce hledá především v zahraničí.

Záměr oznámil Cerva na začátku června. "Firmu prodávám s čistým svědomím, protože se jí daří, je ve skvělé kondici a je připravena na další růst," uvedl v aktuální tiskové zprávě. Spolu s menší sklárnou v Květné na Uherskohradišťsku, již si Cerva nechá, zaměstnává Crystalite přes 1 000 lidí. Obrat celého podniku loni převýšil 1,2 miliardy korun. Na oznámení prodeje už podle BDO Advisory reagovali první zájemci, poradenská firma přesto oslovi další vytipované subjekty. Oslovit chce do deseti zahraničních firem. "Primárně uvažujeme o zahraničním partnerovi, pro kterého bude akvizice sklárny znamenat komplementární doplnění portfolia a synergii v jeho dalších obchodních aktivitách," uvedl partner BDO Advisory Petr Kymlička. Transakce by se podle něj mohla uskutečnit do konce roku nebo v příštím roce. "Společnost BDO Advisory jsme zvolili zejména vzhledem k její mezinárodní síti, díky které mají bohaté zahraniční zkušenosti s prodeji výrobních podniků," uvedl ve zprávě Cerva k prodeji. Dodal, že po téměř deseti letech svého působení ve sklárnách naplnil vizi, již si na začátku stanovil. "O veškerém dění budeme informovat nejen zaměstnance závodu, ale i místní samosprávu," slíbil podnikatel.

Crystalite patří ve Světlé nad Sázavou a okolí mezi největší zaměstnavatele. Sklárny s pěti tavicími agregáty zpracují denně až 150 tun skloviny, vyrábí nápojové a dekorační sklo. Původní sklárny Sklo Bohemia ve Světlé nad Sázavou patřily do zadlužené sklářské skupiny Bohemia Crystalex Trading (BCT).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»