Provozuje:
Juris Real Estate

Teď je podle kominíků nejvyšší čas na kontrolu spalinových cest.

Důležité je provést kontrolu do zahájení topné sezony. ČTK to sdělil mluvčí Společenstva kominíků Petr Dušek. Vyhláška stanovuje povinnost objednat kontrolu spalinové cesty jednou do roka.

Teď je podle kominíků nejvyšší čas na kontrolu spalinových cest.

autor. JURIS REAL

Důležité je provést kontrolu do zahájení topné sezony. ČTK to sdělil mluvčí Společenstva kominíků Petr Dušek. Vyhláška stanovuje povinnost objednat kontrolu spalinové cesty jednou do roka.

Výjimku představují plynové kondenzační kotle, které stačí kontrolovat jednou za dva roky.

Pražští hasiči evidují každý rok zhruba 30 až 40 požárů, které souvisejí s odvodem spalin. "V naprosté většině případů se jedná o špatný stav odvodu spalin, jeho znečištění či špatná instalace," sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Loni tyto požáry způsobily škody 530.000 korun a byly zraněny tři osoby.

Nejlepší je podle Duška provést kontrolu do konce léta, dokud se netopí a kominíci ještě mají čas na klienty. Pokud kominíci navíc krátce před zahájením topné sezony objeví při kontrole větší problém, jeho řešení se může zkomplikovat.

"Ne vždy je majitel schopen a ochoten ihned zajistit příslušné stavební úpravy, což může v důsledku vést k požárům či otravám oxidem uhelnatým," uvedl Dušek.

Ceny za kontroly jsou odlišné podle obce. Na vesnicích se platí od 300 do 500 korun, ve větších městech 700 až 1 000 korun.

"Kominík dává svým razítkem garanci, že spalinová cesta bude fungovat tak, jak má. Pokud pak dojde k nehodě, před soudem bude stát on," dodal mluvčí kominíků.

Od října 2016 do března 2017 požáry způsobené komíny napáchaly po celém tuzemsku škody za 46,9 milionu korun. Zemřel při nich jeden člověk a 30 lidí se zranilo. Za většinu těchto požárů mohl nevyčištěný komín, kde se vznítily saze.

Mezi další příčiny požárů patří nevhodná konstrukce komína, zazděný trám v komíně a špatné spáry. Statistiku za loňskou topnou sezonu zatím hasiči neuveřejnili.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»