Provozuje:
Juris Real Estate

Trh s hypotečními úvěry bude letos podle šéfa Hypoteční banky rekordní.

Tuzemské hypoteční banky by měly v letošním roce poskytnout občanům hypotéky za rekordních zhruba 180 miliard korun. Na dnešní konferenci k 20 letům hypoték na českém trhu to uvedl generální ředitel Hypoteční banky Jan Sadil.

Trh s hypotečními úvěry bude letos podle šéfa Hypoteční banky rekordní.

autor. JURIS REAL

Tuzemské hypoteční banky by měly v letošním roce poskytnout občanům hypotéky za rekordních zhruba 180 miliard korun. Na dnešní konferenci k 20 letům hypoték na českém trhu to uvedl generální ředitel Hypoteční banky Jan Sadil.

Hypoteční trh by tak měl letos stoupnout o zhruba čtvrtinu, loni banky poskytly občanům hypotéky za 143,4 miliardy korun.

Podle Sadila by v roce 2016, kdy budou úrokové sazby ještě stále na relativně nízkých úrovních, měly banky poskytnout hypotéky za 170 miliard korun.

Zároveň očekává menší objem refinancovaných hypoték.

Během letošního prvního pololetí banky poskytly občanům téměř 50.000 hypoték za 88 miliard korun. V meziročním srovnání tak šlo o 30procentní nárůst.

Rekordní zatím byl rok 2013, kdy banky poskytly 92.600 úvěrů za 149,3 miliardy korun.

Průměrná úroková sazba hypoték v České republice byla v srpnu podle Fincetrum Hypoindexu 2,11 procenta. Mírný růst sazeb přitom začal v červenci po 18 měsících poklesů.

V červnu a květnu sazba činila 2,05 procenta, což byla nejnižší hodnota za dobu sledování.

Aktuálně poskytuje v České republice hypoteční úvěry občanům 18 hypotečních bank. Za 20 let poskytly komerční banky v České republice fyzickým osobám na bytové potřeby 900.000 hypoték za více než 1,4 bilionu korun.

Díky hypotékám tak bylo podle poradenské společnosti Fincentrum postaveno nebo zrekonstruováno za 20 let v Česku více než 750.000 nemovitostí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»