Provozuje:
Juris Real Estate

Turisté si budou moci v Klementinu projít novu barokní trasu.

Návštěvníci pražského Klementina si budou moci od začátku dubna projít novou barokní trasu a nahlédnout do unikátních prostor včetně barokní knihovny.

Turisté si budou moci v Klementinu projít novu barokní trasu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Návštěvníci pražského Klementina si budou moci od začátku dubna projít novou barokní trasu a nahlédnout do unikátních prostor včetně barokní knihovny.

Prohlídky spouští Národní knihovna ve spolupráci se společností Prague City Tourism.

Chtějí představit objekt nejen jako historickou památku, ale i stále živý komplex užívaný vědci i studenty. Novinářům to řekli zástupci obou institucí.

"Klementinum není jenom objekt samotný, ale je i sídlem Národní knihovny a přirozeným kulturním a vzdělávacím centrem po celá staletí. Zároveň je skvostem barokní architektury, jedním z největších souvislých areálů na území Prahy a možná i České republiky," uvedl generální ředitel knihovny Tomáš Foltýn. Spolupráce s Prague City Tourism je podle něj příležitostí, jak povědomí o Klementinu rozšířit mezi návštěvníky hlavního města.

"Nová barokní trasa bude propagovat i méně známá historická místa, na která chceme nalákat turisty se zájmem o zdejší místopis, ale rovněž nabídne i exkluzivitu a přístup na místa, kam se běžný cestovatel většinou nedostane," doplnil předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro. Turisté se podle něj v Praze zaměřují zejména na hlavní trasu ze Staroměstského náměstí přes Karlův most na Pražský hrad. "Jen málokdo ví, že o pár desítek metrů dále na ně čeká takovýto skvost," sdělil. Právě spolupráce knihovny a společnosti to má změnit.

Klementinum se tak dostane na kombinované vstupenky s ostatními objekty spravovanými společností, jako jsou Staroměstská radnice, mostecké věže, Petřínská rozhledna či Svatomikulášská městská zvonice. Barokní trasa bude rovněž součástí nabídky v rámci městské karty Prague Visitor Pass. Prohlídka potrvá zhruba 50 minut. Zpočátku bude v angličtině a češtině, později se podle zástupců společnosti rozšíří o další jazyky podle zájmu. Barokní trasu bude možné projít pouze s kvalifikovaným průvodcem. Návštěvníci nahlédnou do barokního knihovního sálu, uvidí astronomickou věž či meridiánovou síň, která nabízí pohled na pozdně renesanční astronomické mechanismy z doby rudolfínské Prahy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»