Provozuje:
Juris Real Estate

Ubytovací prostory ve Špindlerově Mlýně mají na Silvestra plno.

V hotelech a penzionech ve Špindlerově Mlýně zbývají na Silvestra většinou už jen poslední volná místa. Výrazný zájem o silvestrovské pobyty a následující dny hlásí také další velká střediska východních Krkonoš.

Ubytovací prostory ve Špindlerově Mlýně mají na Silvestra plno.

autor. JURIS REAL (s využitím ČTK)

V hotelech a penzionech ve Špindlerově Mlýně zbývají na Silvestra většinou už jen poslední volná místa. Výrazný zájem o silvestrovské pobyty a následující dny hlásí také další velká střediska východních Krkonoš.

Značný zájem o ubytování na horách je i v následujících dnech včetně prvního lednového víkendu. ČTK to sdělil vlastník ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura.

Podobná situace existuje podle informací ČTK rovněž v Peci pod Sněžkou.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn jsou pobyty o prodlouženém silvestrovském víkendu vyprodány zhruba z 98 procent.

"Pár volným míst by se ale ještě našlo. V tuto chvíli je to už více o štěstí, poněvadž se většinou jedná o nedojezdy. Tomu odpovídají i ceny. Za celý rok jsou silvestrovské pobyty nejdražší, ceny se pohybují v průměru kolem tisícovky za osobu a noc," uvedl Jandura. Podle něj se počet lůžek ve Špindlerově Mlýně v hotelech a penzionech pohybuje okolo 10.000. Jestliže se lidé chtějí na Silvestra ubytovat v některém z hotelů v Krkonoších, neměli by váhat. "Každoročně je o Silvestr zájem takto extrémní. Silvestr si řada lidí objednává rok dopředu," řekl ČTK Jandura.

Silvestrovské pobyty jsou specifické a liší se od pobytů ve zbytku zimy. Většina lidí má zájem bez ohledu na to, jestli je či není sníh. "Silvestr byl v minulosti obsazený, i když pršelo," sdělil ČTK Jandura.

Vysoká obsazenost blížící se 100 procentům většinou pokračuje i na počátku ledna včetně prvního lednového víkendu. Podle Jandury je to zřejmě i tím, že Silvestr aktuálně připadá na pondělí a Nový rok na úterý, přičemž řada škol má celý týden volno.

"Dost Čechů si proto pobyt prodloužilo až do prvního lednového víkendu, který je tradičně také dost plný, a to kvůli pravoslavným Vánocům. Pravoslavné svátky jsou ve Špindlu z hlediska zájmu o ubytování vlastně takových druhým Silvestrem. To už ale převažují cizinci," řekl ČTK Jandura. Podle něj se obsazenost hotelů ve městě v první dny nového roku aktuálně pohybuje mezi 90 až 95 procenty.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»