Provozuje:
Juris Real Estate

Ulice Na Příkopě je 23. nejdražší.

Pražská ulice Na Příkopě postoupila v žebříčku 71 nejdražších ulic světa z loňského 25. na letošní 23. místo. Nejdražší je horní část Páté avenue v New Yorku, kterou těsně následuje hongkongská Causeway Bay.

Ulice Na Příkopě je 23. nejdražší.

autor. JURIS REAL

Pražská ulice Na Příkopě postoupila v žebříčku 71 nejdražších ulic světa z loňského 25. na letošní 23. místo. Nejdražší je horní část Páté avenue v New Yorku, kterou těsně následuje hongkongská Causeway Bay.

Ceny nájemného v obou místech ovšem klesají s tím, jak se značky snaží vyvážit poptávku po kamenných a online obchodech.

Vyplývá to ze studie poradenské společnosti Cushman & Wakefield, kterou má ČTK k dispozici.

Ze studie vyplývá, že horní část Páté avenue, kde do konce června poprvé od finanční krize meziročně kleslo nájemné, a Causeway Bay jsou více než dvakrát dražší než nejdražší ulice v jakékoliv jiné zemi.

Cushman & Wakefield každoročně ke konci června hodnotí 462 nejvěhlasnějších nákupních destinací v 71 zemích. V žebříčku figuruje vždy jedna nejdražší ulice z každé země. Podle letošního vydání vzrostlo nájemné u 36 procent všech sledovaných ulic.

"Dá se předpokládat, že hodnota nájmů v České republice i do budoucna (pro futuro) poroste. Silný zájem maloobchodníků o obchodní plochy v centru Prahy dokládá příchod více než 14 značek za posledních 12 měsíců," uvedl partner Cushman & Wakefield Jan Kotrbáček.

Roční nájemné v pražské ulici Na Příkopě dosahuje v průměru 2 400 eur (asi 64.900 Kč) za metr čtvereční. To je zhruba osm procent nájemného na Páté avenue.

V rámci 32 evropských zemí z celkového žebříčku jsou Příkopy na 15. místě. Nejdražší je pařížská Champs Élysées s ročním nájemným 13.255 eur (zhruba 359.000 Kč).

Podle Kotrbáčka se vyhledávanou destinací pro obchodníky stává Václavské náměstí.

"Kapacitu prémiových obchodních ploch zde v budoucnosti navýší projekt Savarin, který propojí Václavské náměstí s ulicí Na Příkopě a Jindřišskou ulicí. Plánovaná velikost obchodní plochy v tomto projektu je přibližně 35.000 metrů čtverečních," doplnil Kotrbáček.

Roční nájemné v Pařížské ulici, kde má své obchody většina luxusních značek, vzrostlo meziročně o 5,4 procenta na 2 340 eur (63.250 Kč) za metr čtvereční.

Podle Kotrbáčka se kvůli zvyšující poptávce v luxusním segmentu rozšíří hranice nákupní oblasti do Široké ulice.

"Rozšíření nákupní oblasti pozorujeme také z náměstí Republiky směrem na Florenc přes ulici V Celnici a Masarykovo nádraží. Rozvoj lokality v této oblasti silně ovlivní developerský projekt Penty," dodal Jan Voslář z maloobchodního týmu Cushman & Wakefield.

Mimo Prahu je nejvýznamnější obchodní lokalitou centrum Brna (ulice Masarykova, Česká a náměstí Svobody), které nabízí přes 40.000 metrů čtverečních moderní plochy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»