Provozuje:
Juris Real Estate

Umyvadlová baterie za 38 tis. vám umyje ruce a taktéž je hned osuší.

Designér James Dyson a jeho firma jdou vždy jinými cestami než ostatní. Letos na veletrhu IFA v Berlíně přišel s řadou novinek, mimo jiné s baterií a sušičem rukou v jednom.

Umyvadlová baterie za 38 tis. vám umyje ruce a taktéž je hned osuší.

autor. JURIS REAL

Designér James Dyson a jeho firma jdou vždy jinými cestami než ostatní. Letos na veletrhu IFA v Berlíně přišel s řadou novinek, mimo jiné s baterií a sušičem rukou v jednom.

Už před lety šokoval James Dyson celý svět svým bezsáčkovým vysavačem, který funguje na principu cyklonové separace nečistot. V Anglii nejdříve neuspěl, „sáčková“ lobby zapracovala, tak prorazil v Japonsku. Jeho sušič rukou Airblade si zase výrazně razí cestu světem už od roku 2006, kdy přišel na trh. Prosadil se i na letišti Václava Havla.

Letos přišel s kohoutkem a sušičem rukou v jednom. A jak vše funguje? Infračervené senzory zaregistrují vaše ruce a aktivují spuštění vody. Pak stačí umístit ruce pod další senzory umístěné v „pákách“ po straně kohoutku. A rázem je tu chladný, filtrovaný proud vzduch s rychlostí 692 km/h, takže ruce jsou suché do 12 sekund. Dvě boční ramena novinky totiž ruce doslova „svléknou“ z vody. Vysoce výkonný digitální motor V4 (1 600 wattů) je uložený v samostatném krytu pod umyvadlem. Digitální pulsní technologie dokáže zrychlit za 0,7 sekund z nuly na 90 000 otáček za minutu. Díky vestavěnému HEPA filtru pak vzduch odstraní 99,9 % bakterií.

Právě tato „dezinfekce“ je možná odpovědí Jamese Dysona na tvrzení, že elektrické sušiče na bázi teplého vzduchu rukou jsou vlastně z hygienického hlediska špatné, jak se snaží prokázat některé studie. Údajně mají výrazně zvyšovat vznik bakterií na rukou uživatele. Pamatováno bylo i na tlumení hluku, takže při spuštění motor téměř neslyšíte. The Dyson Airblade je vyrobený z nerezové oceli 304, odolné proti korozi materiálu, která se používá i v loďařství, jednotlivé komponenty opracovává speciální laserová řezačka, kterou pro tuto výrobu vyvinuli právě inženýři ze společnosti Dyson, pracuje s přesností 0,08 mm.

Na vývoji digitálního motoru V4, jehož vývoj přišel na 33 milionů eur, strávili ve firmě sedm let, vyrábí se v moderním závodě firmy Dyson v Singapuru.

Nové sušiče rukou Airblade Tap jsou výsledkem téměř tří let intenzivního výzkumu, za nímž stojí 125 vývojářů a investice ve výši 49 milionů eur.

V nabídce jsou tři varianty Airblade. Cena je však shodná, a to 1 399 eur.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»