Provozuje:
Juris Real Estate

Úrokové sazby spadly na historické minimum 2,44 %.

Česká republika zažila druhý nejsilnější rok.

Úrokové sazby spadly na historické minimum 2,44 %.

autor. JURIS REAL

Česká republika zažila druhý nejsilnější rok.

Vývoj úrokových sazeb u hypotečních úvěrů v loňském roce ocenili zejména zájemci o vlastní bydlení. Úrokové sazby podle Hypoindexu spadly až na 2,44 % a Češi toho dokázali využít.

Hypoteční banka, jednička hypotečního trhu, spolu s dalšími bankami tak poskytly hypoteční úvěry na bydlení za 144 miliard korun. Rok 2014 tak byl druhým nejsilnějším rokem v historii českého hypotečního trhu. Odhadovaný výsledek trhu za rok 2014 také ukazuje, že Hypoteční banka opět potvrdila pozici hypoteční jedničky na českém trhu v nové produkci, když v roce 2014 poskytla úvěry na bydlení v celkové výši 43 miliard korun. Z pohledu bilance je Hypoteční banka s více než dvěma sty miliardami korun 5. největší bankou v České republice.

„Loňský rok svým vývojem potvrdil naše odhady ohledně oživení trhu s nemovitostmi. Pokles úrokových sazeb hypotečních úvěrů spolu s mírným opětovným nárůstem cen rezidenčních nemovitostí, na které poukazoval vývoj HB indexu, dokázal dostat trh s hypotékami na historicky druhý nejvyšší objem uzavřených hypotečních úvěrů,“ uvedl Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky. Právě úrokové sazby dosahující ještě nižší úrovně než v roce 2013, kdy atakovaly hranici 2,95 %, byly jedním z hlavních motivátorů oživení poptávky, ale i nabídky rezidenčního bydlení. Oproti srpnu 2008, kdy byly úrokové sazby na nejvyšší úrovni za posledních deset let (5,82 %), se jedná o více než poloviční propad. „V roce 2015 očekáváme obdobný vývoj jako v předchozích dvou letech,“ konstatoval Jan Sadil. „Objem uzavřených hypotečních úvěrů bude oproti předchozím letům nadstandardní, což bude motivováno hlavně příznivými úrokovými sazbami, dokončovanými developerskými projekty ve velkých městech i pokračujícím zájmem klientů řešit své bydlení,“ dodal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»