Provozuje:
Juris Real Estate

Ústecký kraj by se měl stát vlastníkem Lužické nemocnice.

Novým majitelem Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku by se měl stát Ústecký kraj. Vyhrál totiž výběrové řízení, v němž za nemocnici, která zajišťuje lékařskou péči pro 55.000 obyvatel Šluknovského výběžku, nabídl 63 milionů korun.

Ústecký kraj by se měl stát vlastníkem Lužické nemocnice.

autor. JURIS REAL, ČTK

Novým majitelem Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku by se měl stát Ústecký kraj. Vyhrál totiž výběrové řízení, v němž za nemocnici, která zajišťuje lékařskou péči pro 55.000 obyvatel Šluknovského výběžku, nabídl 63 milionů korun.

ČTK o této skutečnosti včera informovala insolvenční správkyně Martina Jinochová Matyášová. Kraj je připraven nemocnici dál provozovat jako zdravotnické zařízení.

O úpadku Lužické nemocnice s poliklinikou rozhodl soud loni v srpnu. Městu, které za posledních 15 let do zařízení investovalo zhruba 200 milionů korun, se nepodařilo najít strategického partnera.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje 20. dubna rozhodlo, že se kraj výběrového řízení zúčastní, a uložilo radě, aby předložila nabídku za 63 milionů korun, tedy částku, na kterou je nemocnice oceněna.

Podle správkyně budou následující kroky směřovat k dokončení prodeje.

"Očekávám, že mi Ústecký kraj označí právní subjekt, který bude schopen ode mne nemocnici převzít," uvedla správkyně. Doplnila, že nabídek bylo více, jejich počet ani hodnoty zatím nemůže specifikovat.

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) se o úspěchu kraje v soutěži dozvěděl z médií, upozornil na to Děčínský deník.

"Budeme tam nadále provozovat zdravotní činnost a doufáme, že se nám podaří výrazně zlepšit obyvatelům Šluknovského výběžku zdravotní péči," sdělil včera ČTK hejtman. Cílem kraje je také to, aby nemocnice začala do dvou let vydělávat.

Podle Jinochové má kraj 40 dní na to, aby podepsal kupní smlouvy a doplatil zbytek ceny. Zatím zaplatil kauci, která činila 3,5 milionu korun.

Následně by měla nemocnice přejít pod příspěvkovou organizaci Rumburk, středisko Krajské majetkové. Společnost Krajská zdravotní nemocnici nepřevezme, protože podle svého nedávného vyjádření nechce provozovat zařízení, které by nehospodařilo v kladných číslech.

"Předpokládáme, že minimálně dva až tři roky bude provoz ztrátový," sdělil na konci dubna novinářům Bubeníček.

Společnost Lužická nemocnice a poliklinika, a.s., jejímž jediným akcionářem je město Rumburk, vykázala za rok 2018 ztrátu zhruba 52 milionů korun a se ztrátou hospodařila i loni.

Management města už dříve oznámilo, že nemá peníze na její zaplacení, poněvadž by to omezilo chod města.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»