Provozuje:
Juris Real Estate

V Kobylisích se před soudními vykonavateli zabarikádoval muž.

Hrozil prý střelnou zbraní.

V Kobylisích se před soudními vykonavateli zabarikádoval muž.

autor. JURIS REAL

Hrozil prý střelnou zbraní.

V jednom z bytů v pražských Kobylisích se ve čtvrtek dopoledne zabarikádoval před pracovníky exekutorského úřadu muž, který hrozil střelbou.

Na místě byl policejní vyjednávač, který se snažil situaci vyřešit. Nebyl ovšem úspěšný, a tak se do bytu musela násilím dostat zásahová jednotka. Šestašedesátiletého muže nakonec zadržela. Nikdo nebyl zraněn.

Právní zástupce zadrženého muže sdělil, že se jeho klient zabarikádoval proto, že koncem října požádal o odklad exekuce a zatím nebyl o rozhodnutí vyrozuměn.

Okolnostmi případu se dál budou zabývat příslušníci PČR. Bude je zajímat, co muže k takovému činu vedlo a zda- li své výhrůžky myslel vážně. Advokát muže uvedl, že jeho klient o exekuci věděl, ale na konci října požádal o její odklad.

„Tato žádost byla údajně již zamítnuta, ačkoliv to povinnému ani naší advokátní kanceláři nebylo doručeno a především podle exekučního řádu pokud exekutor návrhu na odklad exekuce nevyhoví, postoupí ho soudu, který do 15 dnů rozhodne," poznamenal právník Norbert Naxer, který muže zastupuje. Soudní exekutor však podle právníka spis soudu nepředal a ilegálně pokračoval v exekučním řízení.

Podle dnešního vydání MF DNES (článek Jakuba Pokorného s názvem: „Je zatím mafie, tvrdí "střelec" z Kobylis", publikovaný na str. 5): měl exekuci na starosti jeden z nejznámějších a nejtvrdších exekutorů v zemi Juraj Podkonický. Jeho úřad měl však včera zavřeno a na telefonu byl zapojený záznamník, takže jeho reakci se získat nepodařilo. Postavila se však za něj mluvčí exekutorské komory Martina Houšková. Vysvětlila, že návrh na odklad exekuce byl napsán tak zmatečně, že exekutor se jím nemusel zabývat. „ Tento návrh byl v souladu s právními předpisy odmítnut a provedení exekuce nic nebránilo," uvedla Houšková. Policie pořád celý případ prověřuje kvůli podezření z vyhrožování, ale Nováka prozatím neobvinila z ničeho. A pointa? Kriminalisté v bytě Jaroslava Nováka nenalezli žádnou střelnou zbraň. Nejspíš tedy své hrozby vůbec splnit nemohl."




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»