Provozuje:
Juris Real Estate

V Krkonoších se pro nadcházející zimní sezonu budují nové lanovky.

Tak "např." Firma Mega Plus z Janských Lázní letos v krkonošském SkiResortu Černá hora-Pec investuje 250 mil. korun. Největší část jde do výstavby šestisedačkové lanovky Hofmanky na Černé hoře a čtyřsedačkové lanovky Zahrádky v Peci pod Sněžkou.

V Krkonoších se pro nadcházející zimní sezonu budují nové lanovky.

autor. JURIS REAL

Tak "např." Firma Mega Plus z Janských Lázní letos v krkonošském SkiResortu Černá hora-Pec investuje 250 mil. korun. Největší část jde do výstavby šestisedačkové lanovky Hofmanky na Černé hoře a čtyřsedačkové lanovky Zahrádky v Peci pod Sněžkou.

Lanovka Hofmanky o délce 1 200 metrů a kapacitě 2 400 lidí za hodinu bude mít vyhřívání a bublinu chránící lyžaře před nepřízní počasí. U lanovky vznikla již dříve nová sjezdovka.

"Včera byly u lanovky vztyčeny první sloupy, další by měly následovat v nejbližších dnech," uvedla Plchová. Stavbaři budují i dolní a horní stanici. V Peci pod Sněžkou nahradí čtyřsedačková lanovka starý kotvový vlek u sjezdovky Zahrádky.

SkiResort zahrnuje areály Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou a nové lanovky zvětší jeho přepravní kapacitu přibližně o 3 000 lidí na téměř 40.000 osob za hodinu.

Měly by i pomoci zkrátit čekací doby, které ve špičkách na hlavních lanovkách v minulé zimě dosahovaly až desítek minut.

Další důležitou investicí ve SkiResortu bude instalace 2,5 kilometru umělého zasněžování, z toho 1,4 kilometru bude na sjezdovce Hofmanky.

V areálu Černý Důl se otevře 1,5 kilometru nových sjezdovek a v Janských Lázních na příjezdu od Vrchlabí vznikne nové parkoviště pro 250 aut.

SkiResort pro letošní zimu nabídne 41 kilometrů sjezdovek a lyžařských cest, zhruba 75 procent sjezdovek bude disponovat umělým zasněžováním.

SkiResort chce také posílit skibusové linky mezi areály, zejména páteřní linku z Pece pod Sněžkou do Janských Lázní.

"V určitých termínech minulé zimy narážel systém skibusů na své maximum. Lyžaři totiž čím dál častěji během dne přejíždějí z jednoho areálu do druhého, a to například rolbami, které spojují Černou horu a Pec pod Sněžkou," řekl ředitel SkiResortu Petr Hynek.

Významnou investici 200 milionů korun do nové šestimístné vyhřívané lanovky s bublinou chystá v Krkonoších taktéž Skiareál Špindlerův Mlýn.

Lanovka do nadcházející zimy nahradí hlavní čtyřsedačkouvou lanovku na Pláně v areálu Svatý Petr z roku 1992. Kapacita nové lanovky zůstane jako u současné na 2400 osobách za hodinu. Stará lanovka naposledy pojede v neděli 26. července.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»