Provozuje:
Juris Real Estate

V Lysé nad Labem se konají zajímavé výstavy.

Lysá nad Labem se tak znovu otevírá návštěvníkům veletrhů a výstav.

V Lysé nad Labem se konají zajímavé výstavy.

autor. JURIS REAL

Lysá nad Labem se tak znovu otevírá návštěvníkům veletrhů a výstav.

Domov a teplo 2014

05.09.2014 - 07.09.2014

Aktuálním tématem této výstavy je inovativní topení, chlazení a větrání – to jsou tepelná čerpadla a solární systémy. Budou představeny taktéž biopaliva a společnosti, které nabízejí distribuci palivového a krbového dřeva. Pokud Vás trápí rostoucí ceny energií, poradí vám společnosti nabízející levnější plyn a energie.

Hlavním tématem této výstavy věnované především vytápění, však bude KOLTLÍKOVÁ DOTACE, kterou přímo na výstavišti v sobotu 6. září 2014 vyhlásí Středočeský kraj.

Druhá část výstavy vás pak bude inspirovat k tomu, jak si vylepšit bydlení. Firmy nabídnou podlahové krytiny, sedací soupravy, nábytek a kuchyně na zakázku, interiérové dveře a dekorace pro dům, byt či zahradu.

Jiřinkové slavnosti 2014

05.09.2014 - 07.09.2014

Jiřiny, královny květinového podzimu byly do Evropy přivezeny koncem 18.století z Mexika. Ve Španělsku dostaly své latinské jméno Dahlia variabilis, v Německu je pojmenovali Georgia a z toho jména pak vzniklo něžné české pojmenování "jiřinka". V českých zemích zdobí jiřinky zahrádky od 30. let 19. století. Jiřinky jsou vysoké, ale i malinké, kvetoucí jednoduchými květy nebo zvlněnými květy, kaktusové nebo leknínové, vhodné k řezu, ale také do suchých vazeb. Jednoduše řečeno: jiřinky jsou překrásné květiny nejen zářijových dnů. Výstaviště Lysá nad Labem se rozzáří pestrými barvami jiřin a gladiolů od 5. do 7. září 2014. Dýchne na Vás atmosféra dávných časů, kdy se ještě pořádaly jiřinkové bály a jiřiny se staly symbolem národního obrození. Každý den budou právě návštěvníci volit královnu všech jiřin pomocí slosovatelných kuponů o ceny. Rozhodně nebude chybět křest nové odrůdy jiřinky a setkání se zajímavými osobnostmi. Výstava je tzv. prodejně-kontraktační.

Polabský knižní veletrh 2014

05.09.2014 - 07.09.2014

Na letošním Polabském knižním veletrhu se návštěvníkům představí hlavně nakladatelé, knihkupci a knižní distributoři, prodejci DVD, CD a audioknih, tiskárny. V jejich expozicích si návštěvníci mohou prohlédnout a koupit knižní novinky, výběr z titulů oceněných v soutěži Magnezia Litera či nominovaných na ocenění Nejkrásnější české knihy roku 2013, a také knihy z nakladatelských soutěží. Vystavovatelé na Polabském knižním veletrhu zpravidla prodávají s výraznými veletržními slevami, takže knižní výstava je i dobrá příležitost v předstihu nakoupit knižní dárky na Vánoce. Expozice vystavovatelů doplňuje bohatý doprovodný program, besedy, autogramiády, veřejná čtení, nakladatelské soutěže, literární soutěž pro veřejnost, výstavky.

Výstavní program začne v pátek 5. září v 9:30 besedou o Janu Palachovi. Zúčastní se jí spolueditoři knihy Jan Palach 69 - historik Petr Blažek z Ústavu pro studium totalitních režimů a publicista Patrik Eichler. Další pozvaní hosté účast na besedě zatím nepotvrdili. V pátek v 11:00 hodin bude předána tradiční Cena Polabského knižního veletrhu za celoživotní zásluhy o českou literaturu. Letošní ocenění získá režisér Jiří Menzel za filmové zpracování řady děl Bohumila Hrabala. Protože Jiří Menzel bude v době veletrhu v zahraničí, cenu za něj převezme zpěvák Václav Neckář. Zároveň budou vyhlášeni výherci nakladatelských soutěží, které probíhají v kategoriích dětské literatury, knih s tematikou turistiky a cestovního ruchu, historické literatury a publikací popularizujících život a dílo Bohumila Hrabala. Rovněž v pátek, ve 14:00, pak hejtman Středočeského kraje Miloš Petera pokřtí novou knížku Polabského muzea, Bohumil Hrabal známý a neznámý.

V sobotu je na programu řetěz autorských čtení, besed a autogramiád. V neděli v 11:00 proběhne beseda s autogramiádou prezidenta Václava Klause, v době autogramiády bude možné zakoupit většinu knih Václava Klause, které jsou v současné době v běžné distribuci.

Ve 14:00 pak budou vyhlášeni výherci tradiční literární soutěže Polabského knižního veletrhu.

Knižní veletrh dětem

V našem regionu je velmi nízký průměrný věk obyvatel, žije tady mnoho mladých rodin s dětmi. Proto tradičně dáváme velkou váhu dětským knihám a doprovodným akcím pro dětské návštěvníky a jejich rodiče. Ve veletržní hale bude dětský koutek a dětské dílničky, kde budou děti pod vedením zkušených instruktorek ze společnosti Tvořivá chvilka samy vyrábět jednoduché hračky a výtvarné předměty. V čítárně vedené Městskou knihovnou Lysá nad Labem proběhne akce Čteme pohádky dětem, kam si kdokoliv z návštěvníků může přinést svou oblíbenou dětskou knihu a kousek z ní dětem přečíst.

Hrabalův knižní veletrh

Letošní knižní veletrh a velkou část jeho doprovodného programu věnujeme památce a dílu Bohumila Hrabala, který v našem regionu zanechal silnou stopu a stále živé vzpomínky. Stranou tentokrát nezůstal ani Pivovar Nymburk, který k atmosféře knižní výstavy přispěje hrabalovskou hospodou s postřižinským pivem. Na veletržní scéně a v hale budeme svědky besed a vzpomínání pamětníků, proběhnou autogramiády knih o Bohumilu Hrabalovi. Lesní ateliér Kuba z Kerska ve svém stánku nabídne pravděpodobně všechny hrabalovské tituly, které jsou v současné době na knižním trhu.

Doprovodné výstavky

Už ve vstupu do výstaviště uvítá návštěvníky jeden z nepříliš známých artefaktů – Hrabalův osobní vůz Ford Escort 1.3 ze sbírek Vlastivědného muzea v Nymburku. Ve výstavní hale pak bude instalována premiéra nové putovní výstavy Památníku národního písemnictví o Bohumilu Hrabalovi. K vidění budou menší výstavky ilustrátorů, výstavka Hrabalových fotografií spisovatele Jana Řehounka, ateliér Kuba přispěje vlastní výstavkou Slavnosti sněženek, která porovnává postavy ze stejnojmenného filmu s jejich živými předobrazy.

Polabský knižní veletrh se v Lysé nad Labem bude konat již po jedenácté. Je to kontraktační i maloobchodní prodejní akce, jíž se loni zúčastnilo 12 tisíc návštěvníků a třicet vystavovatelů. Díky dobrému dopravnímu spojení návštěvníci přicházejí zhruba napůl z Prahy a z polabského regionu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»