Provozuje:
Juris Real Estate

V NP České Švýcarsko pokračuje vyšetřování požáru historických chat.

Do dvou historických chat, které v pátek zničil rozsáhlý požár, se dnes vrátí vyšetřovatelé. ČTK tuto informaci sdělil operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

V NP České Švýcarsko pokračuje vyšetřování požáru historických chat.

autor. JURIS REAL, ČTK

Do dvou historických chat, které v pátek zničil rozsáhlý požár, se dnes vrátí vyšetřovatelé. ČTK tuto informaci sdělil operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Proč začalo hořet, není zatím jasné a ani výši škod doposud nebylo možné stanovit.

Lovecký zámeček Na Tokáni postavený na počátku 20. století je kulturní památkou, oheň dvě ze šesti budov v areálu prakticky zničil, škody tak půjdou do milionů.

"Hasiči zůstávají na místě," řekl operační. Znovu podle něj na místo najely jednotky, které v pátek u požáru zasahovaly.

"Budou dělat průzkum a buď budou balit hadice, nebo tam budou ještě něco dodělávat. Vyšetřování bude probíhat ještě dnes," dodal. Případ podle něj převzali kriminalisté.

Požár objevili revírníci parku v pátek ráno. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, na místě zasahovaly desítky hasičů a pomáhal i vrtulník.

Oheň se rozšířil do lesa, ve špatně přístupném skalnatém terénu ho hasiči pod kontrolu dostali až po poledni. Vyšetřování příčin požáru začalo už v pátek, dnes bude pokračovat.

Místo požáru zvané Na Tokáni je oblíbeným cílem turistů. Areál patříval rodu Kinských, postavit ho nechali ve stylu švýcarské chaty.

"Budovy jsou zajímavé tím, že působí jako sruby, ale vesměs jsou to zděné stavby obložené dřevem. To lze vidět bohužel i z ohořelého torza, vystupují zdi a komíny," řekl ČTK Antonín Kadlec z Národního památkového ústavu (NPÚ).

Vyhořelé domy mají soukromého vlastníka, který je chtěl v pondělí otevřít pro turisty.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»