Provozuje:
Juris Real Estate

V Ontariu neotevřeli kvůli teplu největší brusliště na světě.

V Kanadě letos neotevřeli největší brusliště na světě, které vzniká při zamrznutí osmikilometrového kanálu Rideau v Ottawě.

V Ontariu neotevřeli kvůli teplu největší brusliště na světě.

autor. JURIS REAL, AFP, ČTK

V Kanadě letos neotevřeli největší brusliště na světě, které vzniká při zamrznutí osmikilometrového kanálu Rideau v Ottawě.

Teploty byly totiž při letošní zimě příliš mírné, uvedly místní úřady. Doba, kdy je možné bruslit na kanálu v centru Ottawy, se v posledních desetiletích postupně zkracuje. Letos je to však poprvé, co sezóna vůbec nezačne, uvedla agentura AFP.

Aby bylo bruslení na kanálu v centru města bezpečné, musí na něm vzniknout alespoň 30 centimetrů vysoká vrstva ledu. To si vyžaduje, aby na alespoň 14 dnů teploty klesly na deset až dvacet stupňů pod nulu.

Ottawa však letos zažila mírnou zimu. Průměrná lednová teplota činila v kanadském městě -5,9 stupně, zatímco v předchozích letech teploty v průměru klesly na -10,3 stupně.

"I přes všechny naše snahy nás počasí poprvé v dějinách přemohlo," uvedly ottawské úřady. Brusliště začalo fungovat před zhruba 50 lety a stalo se z něj vyhledávanou atrakcí pro místní a turisty. Každý den přitáhl v průměru 22.000 lidí, píše AFP. V 70. letech se na něm začínalo obvykle bruslit na konci prosince, v posledních letech to je spíše na konci ledna. Sezona je tak prakticky poloviční. V 70. letech se na kanálu bruslilo v průměru 95 dnů, v současnosti je to zhruba 50.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»