Provozuje:
Juris Real Estate

V ligurském Janově odstranili první část zhrouceného Morandiho mostu.

První část janovského mostu, poškozeného při loňském neštěstí, včera technici spustili na zem. Most se částečně zřítil v srpnu a o život tehdy přišlo 43 lidí. V pátek se začalo s demolicí těch úseků, které zůstaly stát.

V ligurském Janově odstranili první část zhrouceného Morandiho mostu.

autor. JURIS REAL

První část janovského mostu, poškozeného při loňském neštěstí, včera technici spustili na zem. Most se částečně zřítil v srpnu a o život tehdy přišlo 43 lidí. V pátek se začalo s demolicí těch úseků, které zůstaly stát.

Odřezání šestatřicetimetrové části trvalo celý pátek a část noci na dnešek. Podařilo se oddělit konstrukci o váze 1 000 tun širokou 18 metrů. Dalších deset hodin bylo potřeba na to, aby byl tento segment spuštěn na zem, do hloubky 48 metrů. Posouval se zhruba rychlostí pěti metrů za hodinu, přičemž odpoledne práci zpomaloval vítr. Tento těžký úsek vozovky bude využit k vyvažování při demontáži ostatních částí vozovky. Pilíře pak budou zničeny dynamitem. Celá demontáž má trvat nejméně šest měsíců. Pracuje na ní 60 lidí, kteří se střídají tak, aby demontáž pokračovala nepřetržitě.

Morandiho most v Janově, postavený v polovině 60. let minulého století a pojmenovaný po svém autorovi Riccardu Morandim, stál na frekventované dálniční trase a spojoval italské vnitrozemí s italskou i francouzskou riviérou.

Jeho část se zřítila loni 14. srpna a z výšky spadly tři desítky aut včetně českého kamionu, jehož řidič nehodu přežil. Čtyřicet tři lidí při neštěstí zemřelo.

Vláda nyní slibuje, že nový viadukt bude v provozu už v dubnu příštího roku. Má to být stavba z ocele a betonu, navržená Italem Renzem Pianem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»