Provozuje:
Juris Real Estate

V metropoli bylo vloni podle dat ČSÚ zahájeno přes 3.600 bytů v bytových domech.

Z toho na CENTRAL GROUP připadá více než třetina.

V metropoli bylo vloni podle dat ČSÚ zahájeno přes 3.600 bytů v bytových domech.

autor. JURIS REAL

Z toho na CENTRAL GROUP připadá více než třetina.

Nejvíce nových bytů za posledních 5 let bylo v loňském roce zahájeno v bytových domech v Praze. Celkem 3.625 zahájených jednotek představuje suverénně nejlepší výsledek pražského developerského trhu od nástupu hospodářské recese.

Vyššího čísla dosáhl trh naposledy v roce 2009, kdy bylo v pražských bytovkách zahájeno celkem 4.092 jednotek. Data vyplývají z dat ČSÚ zveřejněných v únoru. Největší český rezidenční developer a investor CENTRAL GROUP zahájil v roce 2014 výstavbu celkem 1.235 jednotek ve čtyřech rezidenčních projektech v Praze. Na celkové nové stavební aktivitě rezidenčních developerů v hlavním městě se tak podílel z více než třetiny, přesně z 34,1 %. „Stejně jako již několik let kontinuálně roste poptávka po novém bydlení, roste s přibližně ročním zpožděním i stavební aktivita developerů. Oproti svým konkurentům máme výhodu v podobě mnoha velkých a již připravených projektů umožňujících libovolnou etapizaci, které můžeme prakticky okamžitě zařadit do nabídky i začít stavět. To nám umožňuje držet krok s rostoucí poptávkou prakticky bez zpoždění,“ říká Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

V letošním roce plánuje CENTRAL GROUP zahájit výstavbu zhruba 1.500 bytů v dalších etapách současných projektů i v úplně nových lokalitách.

Vloni dokončeno téměř stejně jako zahájeno

ČSÚ publikoval také data o dokončených bytech v loňském roce. Z nich vyplývá, že v bytových domech v Praze bylo vloni dokončeno celkem 3.641 jednotek. To je rovněž nejvíce za poslední dobu, ale až od roku 2010, kdy se na trhu projevilo časové zpoždění a byly dokončeny byty zahájené ještě v roce 2009. Pozornému čtenáři neuniklo, že suma vloni zahájených bytů se téměř rovnala sumě vloni dokončených, a to i přes meziroční nárůst prodaných bytů zhruba o pětinu.

Převis poptávky nad nabídkou tak zatím vykrývá prodej bytů na papíře, dlouhodobý trend ale jednoznačně směřuje k preferenci bytů již ve výstavbě nebo dokončených.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»