Provozuje:
Juris Real Estate

V pěti hodinách od spuštění nové Dešťovky občané požádali o 2,8 milionu.

V prvních pěti hodinách od spuštění nových podmínek dotačního programu Dešťovka přijal Státní fond životního prostředí ČR 68 žádostí v objemu zhruba 2,8 milionu korun.

V pěti hodinách od spuštění nové Dešťovky občané požádali o 2,8 milionu.

autor. JURIS REAL

V prvních pěti hodinách od spuštění nových podmínek dotačního programu Dešťovka přijal Státní fond životního prostředí ČR 68 žádostí v objemu zhruba 2,8 milionu korun.

ČTK to sdělila Dominika Pospíšilová z tiskového oddělení ministerstva životního prostředí.

Od včerejších 10:00 mohli o peníze na využívání dešťové vody v dotačním programu Dešťovka žádat i vlastníci rekreačních zařízení, jako jsou chaty a chalupy, pokud doloží trvalý pobyt v těchto objektech.

Část programu pouze na zachytávání dešťové vody na zalévání zahrad se rozšířila na domácnosti v celé zemi, dosud to bylo možné pouze v úředně stanovených oblastech, které trpí suchem. Lidé mohou na zachytávání vody pro zalévání získat až 55.000 korun. Program dále přispívá na další dva systémy zaměřené na splachování srážkovou vodou či recyklaci odpadní vody z domácnosti. Lidé mohou získat až 105.000 korun. Ministerstvo životního prostředí do programu přidalo celkem 100 milionů korun. "Když jsme loni spouštěli Dešťovku, měli lidé na seznámení s podmínkami a programem měsíc, nyní pouze týden. Call centra tak podávají konzultace, protože se všichni ještě doptávají na bližší podmínky," řekla Pospíšilová. "Za jeden týden v září to byl zhruba stejný počet žádostí jako dnes za jednu hodinu, nárůst je tedy zřejmý," dodala.

Dotaci je možné nově uplatnit nejen na pořízení nových nádrží, ale i na úpravu například nepoužívané jímky, do níž lze srážkovou vodu zachytávat. Žadatelé, kteří chtějí systémy na záchyt vody instalovat do novostavby, budou mít nově na realizaci projektu dva roky. Žádost o dotaci s potřebnými dokumenty mohou podat pouze elektronicky přes informační systém programu nebo prostřednictvím datové schránky. Program Dešťovka byl vyhlášen poprvé loni v dubnu. V prvním kole rozdělovalo ministerstvo 110 milionů korun. Částka se vyčerpala za 28 hodin od spuštění výzvy. Nejvíce lidí mělo zájem o systém na použití dešťové vody jak pro splachování, tak pro zálivku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»