Provozuje:
Juris Real Estate

V programu Nová zelená úsporám zbyla na příští rok skoro miliarda korun.

Státní fond životního prostředí (SFŽP) evidoval v polovině prosince 4 272 žádostí na zateplení a další úsporné technologie pro majitele rodinných domů v rámci programu Nová zelená úsporám.

V programu Nová zelená úsporám zbyla na příští rok skoro miliarda korun.

autor. JURIS REAL

Státní fond životního prostředí (SFŽP) evidoval v polovině prosince 4 272 žádostí na zateplení a další úsporné technologie pro majitele rodinných domů v rámci programu Nová zelená úsporám.

Celkem bylo v letošním roce k dispozici 1,9 miliardy korun, vyčerpat se však stihlo pouze 900 milionů korun. Téměř jedna miliarda korun se tak převede do rozpočtu na příští rok.

„Kromě přesné částky, kterou budeme převádět do druhé výzvy, ještě nejsou ukončeny prodeje emisních povolenek, takže neznáme příjem z těchto aukcí,“ říká Lenka Brandtová, mluvčí SFŽP. „Předpokládáme, že výzvu pro bytové domy vyhlásíme v březnu, pro rodinné domy v dubnu,“ dodává Brandtová k termínům pro podání nových žádostí v programu Nová zelená úsporám pro příští rok. Fond v letošním roce zjednodušil administrativu, aby došlo k rychlejšímu čerpání peněz. „Je dobře, že nové vedení SFŽP výrazně zkrátilo administraci žádostí a žadatelům už nechodí nesmyslné připomínky typu požadavku na zaokrouhlení hodnoty na stejný počet desetinných míst v projektové dokumentaci a energetickém posudku,“ uvedl Petr Holub, ředitel aliance Šance pro budovy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»