Provozuje:
Juris Real Estate

V programu Obchůdek 2021 plus se zatím schválili žádosti pěti krajů.

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) podle svého šéfa Karla Havlíčka (za ANO) dosud v programu Obchůdek 2021+ schválilo žádosti pěti krajů na podporu venkovských koloniálů. Havlíček to včera napsal na twitteru.

V programu Obchůdek 2021 plus se zatím schválili žádosti pěti krajů.

autor. JURIS REAL, ČTK

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) podle svého šéfa Karla Havlíčka (za ANO) dosud v programu Obchůdek 2021+ schválilo žádosti pěti krajů na podporu venkovských koloniálů. Havlíček to včera napsal na twitteru.

Úřad příjem žádostí zahájil 4. srpna, ukončí ho 29. října. Každý kraj, vyjma Prahy, může pro provozovatele obchodů s potravinami a smíšeným zbožím získat dotaci nejvýše tři miliony korun.

Na letošní výzvu je připraveno 39 milionů korun, do roku 2025 se počítá s alokací 195 milionů korun.

Pomoc pro koloniály MPO odsouhlasilo podle Havlíčka pro Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Královéhradecký kraj a Vysočinu.

"Hodnotí se žádost Liberecka, v přípravě Jihočeši. Příslib pomoci prodejnám i od ostatních až na Středočeský kraj," napsal Havlíček na twitteru. Doplnil, že nevyužití programu nelze rozumět.

Středočeský kraj na konci srpna oznámil, že se do programu zatím nezapojí kvůli nízkému objemu podpory.

"Předpokládáme-li ve středních Čechách zájem přibližně 500 žadatelů, pak by každý obchůdek dosáhl na maximální podporu šest tisíc korun, a to jim opravdu v ničem nepomůže. Samotná administrace by navíc vedla k další nesmyslné byrokracii," uvedl náměstek hejtmanky Věslav Michalik (STAN).

Podpora z programu Obchůdek 2021+ je učena provozovatelům koloniálů v obcích do tisíce obyvatel, respektive do tří tisíc, kdy v jednotlivých částech obce nežije více než tisíc lidí. Ti budou moci získat příspěvek až 100.000 korun za rok.

Využít ho mohou na mzdy zaměstnanců, nájem, internet, vytápění, osvětlení nebo na náklady spojené s přijímáním platebních karet. Program může podle předsedy Asociace českého tradičního obchodu (AČTO) Pavla Březiny zachránit stovky prodejen.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»