Provozuje:
Juris Real Estate

V republice se buduje nová síť hotelů.

Po akvaparku a výstavišti buduje miliardář Sehnal hotelovou síť, a to s novou firmou Golden Apple Hotels.

V republice se buduje nová síť hotelů.

autor. JURIS REAL

Po akvaparku a výstavišti buduje miliardář Sehnal hotelovou síť, a to s novou firmou Golden Apple Hotels.

Pavel Sehnal, majitel SPGroup, založil společnost pro rozvoj nové hotelové divize. Firma se jmenuje Golden Apple Hotels, najala první manažery a hledá vhodné hotely ke koupi. Sehnal navíc plánuje i rozšiřování hotelu u akvaparku v Čestlicích.

Pavel Sehnal, majitel společnosti SPGroup, která zaštiťuje na pět desítek firem, se více ponoří do hotelnictví. Dnes ke klíčovým aktivitám jeho skupiny s miliardovými aktivy patří například Aquapalace Praha se svým akvaparkem v Čestlicích, tiskárna OTK, společnost ABF, pod kterou spadá výstaviště v pražských Letňanech nebo pojišťovna Slavia.

Aquapalace, dceřinná společnost SPGroup, zastřešila před dvěma lety Sehnalovy investice do resortu v pražských Čestlicích. Ten zahrnuje akvapark a k němu připojený hotel. Loni z pronájmu obou nemovitostí utržila SPGroup 120 milionů korun se ziskem téměř 40 milionů. Vodní atrakce provozuje SPGroup s německou firmou GMF ve společném podniku. V minulosti se Sehnal netajil tím, že na provoz hledá další partnery. Hotel je ale zcela ve vlastnictví Sehnalova holdingu a právě s ním má podnikatel zajímavé plány. Ze zhruba 120 milionů tržeb šlo loni za hotelem přímo do SPGroup 35 milionů. "Na další rozvoj i tohoto hotelu jsme založili zcela novou společnost Golden Apple Hotels. Navíc jednáme s majiteli jiných hotelů, že bychom převzali jejich správu," sdělil Sehnal. Půjde podle něj o středně velké hotely. "Společnými nákupy energií a služeb budeme schopni jít s náklady níž," plánuje. "Momentálně jednáme s několika hotely o konkrétních nabídkách na převzetí nebo spolupráci," dodává. Svým profilem má jít o hotely podobné tomu v Čestlicích. Zdejší hotel je v kategorii čtyř hvězdiček. Podle Sehnala bývá zpravidla obsazen z 90 procent, proto se už pracuje na jeho rozšíření. Stávající kapacita je 230 pokojů. Už dříve pak Sehnal plánoval také výstavbu ubytovacích zařízení v blízkosti letňanského výstaviště.

Další hotely mají mít jako v Čestlicích nabídku nějaké zábavy a wellness. Na akvizice chce Sehnal použít úvěrové financování s delší splatností. Jak velký kapitál na akvizice bude třeba, nechce zatím předjímat. Investice do hotelů jsou v poslední době zajímavým cílem řady podnikatelů. Kromě českých podnikatelů jde často o nákupy z Číny nebo Ruska. Odvětví pomáhá řada faktorů, především ale růst turistického zájmu o Českou republiku, zejména pak o Prahu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»