Provozuje:
Juris Real Estate

Ve kterém kraji je bydlení nejbezpečnější?

Kde je naopak nejvyšší úspěšnost vyšetření trestných činů

Ve kterém kraji je bydlení nejbezpečnější?

autor. JURIS REAL

Kde je naopak nejvyšší úspěšnost vyšetření trestných činů?

O bezpečí domova rozhoduje mnoho faktorů. Jedním z nich je okolní kriminalita. Ta se sice liší čtvrť od čtvrti, ale již porovnání statistik kriminality a podílu vyšetřených trestných činů v krajích může mnohé napovědět. Asi není překvapujícím zjištěním, že Hlavní město Praha má nejhorší objasněnost trestných činů. Naopak nejlépe je na tom v tomto ohledu Karlovarský kraj. Pro mnohé již ale bude překvapujícím zjištěním, že Praha zdaleka nepatří mezi nejnebezpečnější oblasti České republiky. Sice v absolutních číslech trestných činů jednoznačně vede, díky vysokému počtu obyvatel je na tom v mnoha ohledech lépe než jiné kraje. Pouze v majetkových trestných činech kvůli vysoké anonymitě velkoměsta propadá.

Lidé se nejvíce obávají násilných trestných činů. Každý by chtěl žít ve městě, kde se nemusí bát pustit své děti samotné do školy a kde se bezpečně vrátí. Stejně tak když se „zapomene“ člověk do noci v pohostinném podniku, chce mít pro takové případy zajištěnu bezpečnou cestu domů. A toto je oblast, v níž Praha zdaleka nepatří mezi nejhorší. V letošním roce do 31. 8. 2014 bylo v Praze sice spácháno nejvíce násilných trestných činů z celé České republiky (1 361), ovšem toto číslo představuje pouze 1,074 násilného trestného činu na 1 000 obyvatel. Český průměr přitom dosahuje 1,141 násilných trestných činů na 1 000 obyvatel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»