Provozuje:
Juris Real Estate

Velký, jarní boj o klienty hypotečních bank startuje.

Se začínajícím jarem se banky a stavební spořitelny pustily do boje o klienty, kteří si chtějí pořídit nové, nebo zrekonstruovat stávající bydlení.

Velký, jarní boj o klienty hypotečních bank startuje.

autor. JURIS REAL

Se začínajícím jarem se banky a stavební spořitelny pustily do boje o klienty, kteří si chtějí pořídit nové, nebo zrekonstruovat stávající bydlení.

Stavební spořitelny cílí hlavně na ty, kteří chtějí rekonstruovat a v hledáčku bank jsou spíše žadatelé o hypoteční úvěry.

S nabídkami se ale zase roztrhl pytel.

Banky vábí na ještě nižší sazby.

V polovině března snížila Equa bank úrokové sazby u účelových hypoték. Nově tedy nabízí garantovanou sazbu 1,99 procenta ročně. Pro neúčelové hypotéky pak banka stanovila sazbu 3,99 procenta. Equa také prodlužuje bonus 5 000 korun a odpouští poplatek za poskytnutí hypotéky. Akce platí pro žádosti o hypotéky, které budou podepsané do 11. května 2015. „Doposud jsme sazby pod 2 % nabízeli jen pro refinancování hypoték. Nyní jsme se rozhodli reagovat na požadavky klientů a nabídnout tyto sazby také pro nové hypotéky,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel úvěrových a pojišťovacích produktů Equa bank.

Raiffeisenbank také zlevňuje hypotéky.

Raiffeisenbank spustila své tradiční jarní Hypodny. V rámci této akce mohou klienti získat slevu na úrokové sazbě, mimořádný bonus čtyři tisíce korun při podpisu hypotéky a možnost bezplatných mimořádných splátek. Raiffeisenbank v rámci tradičních Hypodnů zlevňuje hypotéky o 0,3 procentního bodu. „Zvýhodněnou sazbu klient získá, pokud si v rámci Hypodnů na pobočce nechá připravit orientační propočet a následně do konce května uzavře hypoteční smlouvu. Po podpisu smlouvy pak od banky získá bonus ve výši 4000 Kč,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Hypodny banka pořádá až do 30. dubna. Klienti mohou také využít tzv. Turbo sazby , což znamená, že je možné jednou ročně bez jakéhokoli poplatku splatit až 25 % dlužné jistiny. „V rámci hypodnů tedy klientům při sjednání nového pojištění schopnosti splácet nebude ani při Turbo splátce navýšena úroková sazba. I při využití této možnosti mimořádných splátek tak mohou získat pětiletou fixaci s úrokovou sazbou pod dvěmi procenty,” dodal Jan Bureš.

Stavební spořitelny se nenechají zahanbit.

I stavební spořitelny chtějí zlákat nové klienty. Například Modrá pyramida nabízí Rychloúvěr s akční garantovanou sazbou 4,99 procenta bez zajištění, a to až do 700 tisíc korun. Akční nabídka platí pro smlouvy podepsané do 31. května 2015. Stavební spoření se více hodí těm, kteří plánují rekonstruovat své stávající bydlení. Jaro je pro takovou úpravu bytu či domu jistě vhodným obdobím. „Víme, že většina lidí plánuje modernizaci bydlení právě teď na jaře a proto jim vycházíme vstříc. S Rychloúvěrem se mohou pustit do rekonstrukce, do pořízení nové koupelny i kuchyně nebo třeba do stavby bazénu. A když už se začne s rekonstrukcí bydlení, mohou si klienti dopřát rovnou i nové spotřebiče a nábytek. Peníze získají velice rychle, bez zajištění až do výše 700 000 Kč a díky mimořádně nízké garantované sazbě 4,99 % p.a. mohou mít například 100 tisíc korun jen za 840 korun měsíčně,“ uvádí Martin Sikora z marketingu Modré pyramidy.

Českomoravská stavební spořitelna nově nabízí u vybraných produktů garanci pevné roční úrokové sazby po celou dobu splácení již od 2,95 procenta, a to dokonce bez nutnosti zajištění nemovitostí až do 500 tisíc korun. Navíc klienti mohou získat tablet Lenovo jako dárek.

Od 27. února snížila úrokové sazby u Půjčky ProBydlení o 0,5 % p. a. také Wüstenrot. Nabízí svým klientům možnost zažádat o úvěr ve výši 900 tisíc korun bez zajištění nemovitostí. Při šestileté a osmileté době splatnosti úvěru činí pro klienty Wüstenrotu aktuální úroková sazba 5 % p. a. V případě delší splatnosti je to 5,7 % p.a. (12, 14, 18 let). „Věříme, že snížením úrokových sazeb u Půjčky ProBydlení jsme tento překlenovací úvěr našim klientům ještě více zpřístupnili. Díky jednoduchému a rychlému vyřízení již nemusejí plánované rekonstrukce dále odkládat,“ říká Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot. Díky slevám za naspoření 40 procent cílové částky a za zajištění nemovitostí lze Půjčku ProBydlení získat už za 3 procenta ročně.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»