Provozuje:
Juris Real Estate

Veřejné prostory v moderních administrativních budovách by měly být odvázanější.

Světelné prvky putující po rampě, dekorační panely měnící se podle ročního období, květinová výzdoba v podobě zavěšených orchidejí a skleněné prvky v různých podobách. I tak může vypadat moderní veřejný prostor v kancelářských budovách.

Veřejné prostory v moderních administrativních budovách by měly být odvázanější.

autor. JURIS REAL

Světelné prvky putující po rampě, dekorační panely měnící se podle ročního období, květinová výzdoba v podobě zavěšených orchidejí a skleněné prvky v různých podobách. I tak může vypadat moderní veřejný prostor v kancelářských budovách.

Zatímco v zahraničí jsou tyto prostory mnohem odvážnější a zajímavější, u nás jsou spíše nudné a často klišé.

„Požadavky a nároky firem, které hledají kanceláře, se stále zvyšují. Většina našich klientů se rozhoduje již při vstupu do budovy. Jestliže se jim nelíbí a neměli by možnost si vstupní prostory upravit, nepronajmou si v tomto domě ani sebelepší kancelář,“ konstatuje v této souvislosti Filip Veselý, jednatel společnosti OFFICE HUNTERS, jež se specializuje na prodej a pronájem kancelářských a obchodních prostor. Řada společností se snaží upravit, vyzdobit veřejné prostory, recepce drahým materiálem, mramorem nebo žulou, vzácnými obrazy či sochami, jen proto, aby ukázala, že na to má. A často si ani neuvědomí, že vytvořila nepřirozené a nudné prostředí. „My ale nechceme žít ve sterilních pitevnách, naopak zajímá nás humor, nějaká nadsázka. Myslím si, že ve veřejném prostoru se často zapomíná na člověka jako jednotlivce, že i veřejný prostor může mít nějaký akcent humoru nebo i sebeironie,“ vysvětluje přední český výtvarník a designér Rony Plesl, jenž navštívil řadu evropských i světových metropolí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»