Provozuje:
Juris Real Estate

Vesnicí roku 2018 ČR se stalo Dolní Němčí ve Zlínském kraji.

Na druhém místě se umístil Šumvald z kraje Olomouckého a na třetím Nový Kostel, který se nachází v Karlovarském kraji.

Vesnicí roku 2018 ČR se stalo Dolní Němčí ve Zlínském kraji.

autor. JURIS REAL

Na druhém místě se umístil Šumvald z kraje Olomouckého a na třetím Nový Kostel, který se nachází v Karlovarském kraji.

Hodnotící komise vybírala z 13 finalistů, šlo o vítěze krajských kol. U soutěžících obcí komise hodnotila např. společenský život, aktivity občanů, podnikání, ale i občanskou vybavenost, úspory energií či péči o veřejná prostranství a zeleň.

Letošního 24. ročníku klání se zúčastnilo 228 obcí, což bylo o 15 více než loni.

Vyhlášení letošního vítěze, který byl i vítězem internetového hlasování, provázel obrovský jásot a ovace, obec měla na akci také jedno z největších zastoupení.

Starostu Františka Hajdůcha (STAN) na pódiu okamžitě obyvatelé obce obklopili, vítězství slavili zpěvem a se slivovicí v ruce.

"Furt tomu nevěřím. Jsem obrovsky šťastný, že to tak dopadlo. V obci bude velká oslava, doufám, že to přežijeme," uvedl starosta při přebírání ceny.

Komise podle pořadatelů soutěže ocenila v obci mimo jiné bohatý společenský život provázený tradičním folklorem.

"Pro obec je to ocenění mnohaleté práce všech spolků a všech občanů, kteří mají zájem podílet se v naší obci na společenském životě, na jejím budování a chovat se k sobě lidsky. Myslím, že to znovu posílí sebevědomí našich občanů," řekl novinářům starosta. Podotkl, že na svých spoluobčanech si nejvíce cení pracovitosti a ochoty pomáhat druhým.

Obyvatelé Dolního Němčí to měli na dnešní vyhlášení výsledků z finalistů nejblíže, pouhých 25 kilometrů. Z obce vypravili do Luhačovic dva autobusy.

"Bojovali jsme proto, aby se to podařilo. Pocity jsou nádherné. Jak to oslavíme, ještě nevíme, ale vzhledem k tomu, jak se slavilo krajské vítězství, nedokážu si představit, jak bude vypadat toto," řekl ČTK obyvatel obce Martin Matouš.

Do finále, které bylo dnes vyhlášeno během Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů, se kromě trojice vítězů dostala obec Svatý Jan nad Malší z okresu České Budějovice (Jihočeský kraj), Hrušky z okresu Vyškov (Jihomoravský kraj), Stěžery z okresu Hradec Králové (Královéhradecký kraj), Tatobity z okresu Semily (Liberecký kraj), Úvalno z okresu Bruntál (Moravskoslezský kraj), Pustá Kamenice z okresu Svitavy (Pardubický kraj), Kamenný Újezd z okresu Rokycany (Plzeňský kraj), Cítov z okresu Mělník (Středočeský kraj), Kytlice z okresu Děčín (Ústecký kraj) a Vepříkov z okresu Havlíčkův Brod (Kraj Vysočina).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»