Provozuje:
Juris Real Estate

Většina státních úřadů nesplňuje požadavky na energetickou náročnost budov.

Většina budov ústředních institucí typu ministerstev nebo státních úřadů nesplňuje požadavky na energetickou náročnost. Toto zjištění vyplývá ze zprávy, kterou obdrží vláda od ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).

Většina státních úřadů nesplňuje požadavky na energetickou náročnost budov.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Většina budov ústředních institucí typu ministerstev nebo státních úřadů nesplňuje požadavky na energetickou náročnost. Toto zjištění vyplývá ze zprávy, kterou obdrží vláda od ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).

Podle dokumentu nevyhovuje požadavkům 586 budov ze 771.

Sledovány jsou budovy 37 úřadů s energeticky vztažnou plochou větší než 250 metrů čtverečních o celkové ploše 2,4 milionu metrů čtverečních, přičemž zhruba 65 procent z toho nevyhovuje energeticky. "V roce 2018 se realizovala energeticky úsporná opatření ve výši 142,2 milionu korun na 14 budovách ústředních institucí a 35 areálech Vězeňské služby ČR s výslednou úsporou energie v roce 2018 ve výši 2051 megawatthodin (MWh)," píše ve zprávě MPO. Většinou to podle něj byla opatření jako výměna oken, úprava obvodového pláště nebo výměna energetického zdroje či osvětlení.

Podle ministerstva se ale letos zájem úřadů o renovace zvýšil. "Konkrétně by se mělo jednat o 111 projektů, které plánuje realizovat 20 ústředních institucí ve výši 1,29 miliardy Kč na období 2019 až 2020 s předpokládanou úsporou ve výši 16.366 MWh," uvedlo ministerstvo. S financováním by podle něj měly pomoci Operační program Životní prostředí a program Nová Zelená úsporám. Potřebná zřejmě bude i zhruba půlmiliardová dotace ze státního rozpočtu. MPO dodalo, že na podkladě provedené analýzy lze konstatovat, že pokud se plánované záměry uskuteční, splní Česká republika závazek směrnice Evropské unie. Brusel ukládá členským státům každoročně renovovat tři procenta podlahové plochy budov vládních institucí, případně zvolit alternativní scénář, který přinese stejné energetické úspory.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»