Provozuje:
Juris Real Estate

Většině sportovišť v tuzemsku hrozí podle průzkumu brzy krach.

Většině sportovišť v České republice hrozí, že bez podpory státu v nejbližším měsíci či v tom následujícím zkrachují.

Většině sportovišť v tuzemsku hrozí podle průzkumu brzy krach.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Většině sportovišť v České republice hrozí, že bez podpory státu v nejbližším měsíci či v tom následujícím zkrachují.

Za nejvhodnější formu pomoci považují necelé dvě pětiny provozovatelů sportovišť dotaci na mzdové náklady, zhruba třetina podnikatelů by ocenila úlevy a odklad daní ve větším rozsahu a na delší dobu, než je aktuálně schváleno.

Toto zjištění vyplývá z výzkumu společnosti MultiSport Benefit mezi 533 partnerskými sportovišti v celé republice.

Kvůli vládním opatřením proti šíření nového typu koronaviru jsou posilovny, další vnitřní sportoviště, ale také koupaliště, wellness centra a sauny od 13. března uzavřené.

Od úterý mohou být znovu v provozu venkovní sportoviště pro individuální sporty nebo pro takové, kde jsou na každé straně hřiště rozděleného sítí nanejvýš dva lidé.

Průzkum společnosti Multisport ukázal, že v současném stavu 30 procentům provozovatelů sportovišť vydrží rezervy na měsíc, zhruba třetině na dva měsíce.

"Zákaz pro otevření sportovních a relaxačních zařízení, který se protáhne na dva a více měsíců, může být likvidační i pro větší firmy, např. provozovatele sítí několika fitness center," uvedl manažer MultiSport pro ČR Marián Škripecký.

Vyjma dotací na mzdy a daňových úlev by skoro desetina provozovatelů sportovišť využila neúčelové dotace pro sektor sportu, sedm procent podnikatelů by uvítalo snadněji dostupné bezúročné půjčky, odložení a odpuštění nájmu nebo náhradu ušlého zisku. Státní podpora pro sportoviště je podle Škripeckého naléhavá. "Ani to ale neřeší hlavní problém našich partnerů - každým dnem, kdy se svými klienty nejsou v kontaktu, o ně pomalu přichází; určitá část z nich si možná ani nebude moci dovolit sportovní a relaxační zařízení navštěvovat," řekl dále. V odvětví sportovních a relaxačních zařízení je v ČR zaměstnáno zhruba 25.000 lidí. Většinou v něm působí malí a střední podnikatelé, typická firma v tomto sektoru má podle Škripeckého do deseti zaměstnanců.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»