Provozuje:
Juris Real Estate

Více než 8 tis. domácností se během týdne registrovalo ke změně dodavatele.

Kampaň „Chci výhodnější energie“ spustila nezávislá spotřebitelská organizace dTest, jež si klade za cíl získat nízké ceny a lepší podmínky od dodavatelů elektřiny a plynu pro zapojené účastníky.

Více než 8 tis. domácností se během týdne registrovalo ke změně dodavatele.

autor. JURIS REAL

Kampaň „Chci výhodnější energie“ spustila nezávislá spotřebitelská organizace dTest, jež si klade za cíl získat nízké ceny a lepší podmínky od dodavatelů elektřiny a plynu pro zapojené účastníky.

Registrace je nezávazná a po týdnu od spuštění se do hromadné změny dodavatelů energií přihlásilo přes 8 000 domácností.

Smyslem kampaně je spojit síly, a získat tak silnější vyjednávací pozici vůči dodavatelům energií, tedy i nižší ceny a lepší smluvní podmínky pro zapojené spotřebitele.

Organizátoři předpokládají desítky tisíc zaregistrovaných domácností.

„Hromadná změna dodavatele je založena na jednoduchém principu: čím více lidí se zapojí, tím silnější vyjednávací pozici společně mají, a tím lepší podmínky dodávek elektřiny a plynu mohou získat. Jsme rádi, že kampaň vzbudila zájem spotřebitelů, lidé chtějí změnu,“ uvádí Martin Černý, ředitel spotřebitelské organizace dTest.

Podmínky aukce ohlídá dTest.

Registrace je zcela nezávazná a bezplatná. Po ukončení této fáze proběhne v únoru 2016 online aukce, v níž bude vybrán dodavatel energií, který předloží nejlepší nabídku.

Po aukci každý zaregistrovaný spotřebitel obdrží osobní nabídku s výpočtem možné úspory při změně dodavatele. Bude jen na něm, zda se ji rozhodne přijmout, nebo ne.

Zkušenosti z evropských zemí ukazují, že hromadné změny dodavatelů energií mají potenciál iniciovat změny na celém trhu.

„Byli jsme svědky toho, že i ti dodavatelé, kteří se do aukce nezapojili, nakonec snížili ceny,“ podotýká Örjan Brinkman, prezident Evropské spotřebitelské organizace (BEUC), která hromadné změny dodavatelů energií dlouhodobě podporuje.

Domácnosti v České republice často platí za elektřinu a plyn více, než je nutné. Trh není transparentní a spotřebitelé mají obtíže se zorientovat v nabídce a vyhodnotit, který produkt je pro ně nejvýhodnější.

Tyto bariéry mnoho spotřebitelů odrazují od změny dodavatele, a tak zůstávají u toho stávajícího, ačkoli pro ně podmínky nejsou výhodné.

Proto se dTest rozhodl uspořádat hromadnou změnu dodavatelů energií.

Je to vůbec poprvé, co podobnou akci v ČR pořádá spotřebitelská organizace.

Registrace probíhá na webových stránkách www.ChciVyhodnejsiEnergie.cz.

Zapojit se mohou spotřebitelé z celé České republiky. Uživatelé, kteří mají své jméno vedeno na více odběrných místech, se mohou do kampaně přihlásit pro každé místo zvlášť.

Maximální úroveň spotřeby elektřiny je 50 000 kWh za rok, v případě plynu je to 100 000 kWh.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»