Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda uspíšila harmonogram otevírání obchodů do 25. května.

Vláda dnes na základě epidemiologického vývoje nemoci covid-19 uspíšila svůj harmonogram otevírání obchodů a dalších provozoven v České republice. Místo 8. června by nově měl skončit 25. května.

Vláda uspíšila harmonogram otevírání obchodů do 25. května.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vláda dnes na základě epidemiologického vývoje nemoci covid-19 uspíšila svůj harmonogram otevírání obchodů a dalších provozoven v České republice. Místo 8. června by nově měl skončit 25. května.

Už od nejbližšího pondělí by se měly otevřít provozovny s plochou do 2 500 metrů čtverečních s vlastním vchodem, původní plán přitom počítal s postupným otevíráním provozoven do 200 a 1000 metrů čtverečních až do června. Žurnalistům to sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO).

Od příštího pondělí 27. dubna stát umožní provoz obchodů do 2 500 metrů čtverečních, které mají samostatný vchod a nejsou v obchodním centru.

Začnou znovu fungovat autoškoly a posilovny či fitness centra bez zázemí.

Na 11. května počítá nový vládní plán s otevřením restaurací se zahrádkou či výdejním okénkem a kadeřnictví, muzeí, galerií či výstavních síní.

V poslední fázi 25. května by mohly v běžném provozu fungovat nejen restaurace, ale také ubytovací zařízení, počítá se i s uvolněním kulturních či společenských akcí.

Havlíček uvedl, že kabinet vyšel ze svého slibu, že je připraven na základě vývoje epidemie svůj harmonogram zpomalit i uspíšit. Klíčové bylo vyhodnocení vlivu velikonočních svátků.

"Velikonoce dopadly velmi dobře," uvedl. Důsledná a včasná opatření v ČR ale podle něj zabrala.

"Můžeme si dovolit uvolňovat restrikce rychleji, není možné propást jediný den s ohledem na uvolňování podnikání," dodal.

Od nejbližšího pondělí se mohou také konat bohoslužby do 15 osob, otevřou knihovny, zoologické a botanické zahrady.

Datum 11. května se vztahuje také na prodejny v nákupních centrech a provozovny nad 2 500 metrů čtverečních mimo nákupní centra, plán počítá i s otevřením venkovních prostor zámků, hradů a skanzenů a venkovními tréninkovými aktivitami profesionálních sportovců.

Od 25. května budou podle nového plánu v provozu vnitřní prostory restaurací, hotely, kempy, dosud nepovolené taxislužby či divadla.

Kabinet chce ještě specifikovat, kolik lidí by se mohlo účastnit kulturních, společenských a sportovních akcí.

Uvolněny mají být také svatby a provoz vnitřních prostor botanických a zoologických zahrad.

Ministerstvo zdravotnictví připraví prováděcí předpisy s konkrétními povinnostmi pro veškeré akce a provozovny z harmonogramu, uvedl Havlíček.

Stát podle něj bude velmi důsledně dodržování hygieny vymáhat, je při tom připraven zapojit Českou obchodní inspekci či živnostenské úřady.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»