Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda změnila podmínky pro bazény, všechny proto nemusejí otevřít.

Všechny bazény a bazénová centra by podle jejich asociace nemusely v pondělí otevřít. Vláda změnila dříve projednané podmínky, kdy se počítalo s naplněním max. 50 procent kapacity.

Vláda změnila podmínky pro bazény, všechny proto nemusejí otevřít.

autor. JURIS REAL, ČTK

Všechny bazény a bazénová centra by podle jejich asociace nemusely v pondělí otevřít. Vláda změnila dříve projednané podmínky, kdy se počítalo s naplněním max. 50 procent kapacity.

Provozovatelé podmínky již začlenili do svých provozních řádů. Podle rozhodnutí vlády ale bude platit limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních vodní a odpočinkové plochy v její bezprostřední blízkosti.

ČTK to sdělil předseda Asociace bazénů a saun ČR Pavel Košnar.

Vláda na pondělním jednání rozhodla, že od nadcházejícího pondělí budou smět začít fungovat venkovní bazény a koupaliště. Otevření vnitřních bazénů směřovala ke 14. červnu.

Na včerejším mimořádném jednání ale přistoupila od 31. května k razantnějšímu uvolnění kvůli rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

"Původní podmínky jsme vytvořili společně s úředníky ministerstva zdravotnictví a plně vyhovují platné legislativě pro uvedené provozy. Nerozumíme proto nutnosti je měnit. Obávám se, že od pondělí 31. května proto neotevřou všechna "bazénová" zařízení, což je škoda," konstatoval Košnar.

Zároveň upozornil, že bazény byly v důsledku pandemie koronaviru uzavřeny více než 300 dní a provozovatelům stát nepřiznal žádné specifické kompenzace jako měli např. autobusoví dopravci nebo provozovatelé skiareálů.

Režimová opatření podle viceprezidenta České unie cestovního ruchu a Svazu léčebných lázní Martina Plachého omezí kapacity provozovatelů a budou určitou komplikací s dodatečnými náklady. Je podle něj ale důležité, že bazény a wellness centra začnou konečně provozovat svoji činnost.

"Kdy se podaří otevřít jednotlivé bazény a wellness centra, teď bude záležet hlavně na technických možnostech jednotlivých provozovatelů a na stavu jejich technologií po tak dlouhé vynucené odstávce. Některá centra, která plánovala otevření venkovních bazénů, určitě zahájí činnost dnem rozvolnění. Třeba termály Velké Losiny začnou naplno fungovat již od 1. června," řekl.

Vstup do bazénů, saun, wellness nebo solných jeskyní bude podmíněn odborně provedeným negativním PCR nebo antigenním testem na koronavirus, ne starším než sedm dní, resp. 72 hodin. Platný bude také certifikát o očkování nebo doklad o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech.

V bazénech a koupalištích bude podle Vojtěcha nutná ochrana dýchacích cest jen při vstupu nebo v odpočinkových zónách, nikoliv ve vodě.

Sauny či wellness budou moci naplnit kapacitu jen na 30 procent. Min. teplota saun bude muset být 80 stupňů Celsia, využít nebude možné krystalické ochlazování a ledové studny.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»