Provozuje:
Juris Real Estate

Vlastníci činžovních domů si ve Štrasburku vysoudili miliony.

Evropský soud pro lidská práva (ESLP) ve Štrasburku potvrdil, že Česká republika právní regulací nájemného poškodila zájmy tří českých majitelů domů. Jeho únorový rozsudek teď totiž nabyl právní moci.

Vlastníci činžovních domů si ve Štrasburku vysoudili miliony.

autor. JURIS REAL

Evropský soud pro lidská práva (ESLP) ve Štrasburku potvrdil, že Česká republika právní regulací nájemného poškodila zájmy tří českých majitelů domů. Jeho únorový rozsudek teď totiž nabyl právní moci.

Podle soudního rozsudku má ČR vlastníkům nemovitostí, kteří v dlouhé soudní při pokračovali až do Štrasburku, dohromady vyplatit 2,19 milionu korun. Soudci uvedli, že zdejší soudní praxe z období od roku 2006 do roku 2013, než se na základě právního předpisu původní regulované nájemné přiblížilo obvyklému tržnímu nájemnému, byla jednoznačně nepřijatelná. Občanské sdružení majitelů domů v ČR (OSMD) uvádí, že odškodnění činilo často méně než pět procent vzniklé škody, takže jim nepokrývalo ani finanční náklady soudních poplatků na soudní spory.

"Nyní bude mimořádně zajímavé sledovat, jak se důsledky tohoto rozsudku ESLP promítnou do rozhodovací praxe českých soudů," uvádějí majitelé domů na svém webu. Podle řady indicií z probíhajících případů se podle nich domácí soudy snaží právní názor ESLP ignorovat, stejně jako několik let ignorovaly nálezy Ústavního soudu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»