Provozuje:
Juris Real Estate

Vlastníci krkonošské Luční boudy odkoupili i Labskou boudu.

Dvě nejznámější hřebenové boudy v Krkonoších Luční a Labská mají nově stejné vlastníky. Majitelé Luční boudy Klára Sovová a Stanislav Beneš nyní získali Labskou boudu, kterou měli od roku 2012 prostřednictvím společnosti AEZZ v pronájmu.

Vlastníci krkonošské Luční boudy odkoupili i Labskou boudu.

autor. JURIS REAL

Dvě nejznámější hřebenové boudy v Krkonoších Luční a Labská mají nově stejné vlastníky. Majitelé Luční boudy Klára Sovová a Stanislav Beneš nyní získali Labskou boudu, kterou měli od roku 2012 prostřednictvím společnosti AEZZ v pronájmu.

ČTK to uvedla Klára Sovová.

Majitelem Labské boudy dosud byla prostřednictvím společnosti Labská kyperská firma Salvario Holdings Limited.

Hodnotu transakce Sovová neuvedla.

Letos se na Labské boudě, jejíž kapacita je asi 100 lůžek, udála řada změn. Objekt dostal nové vytápění třemi kotli na uhlí a dřevo místo dosud používaného spalování lehkých topných olejů.

"Bouda má také novou čistírnu odpadních vod. Celkové investice do topení a čistírny letos přesáhly čtyři miliony korun," uvedla Sovová. V plánu je také stavba sauny.

Luční i Labská bouda se již nyní podle Sovové vzájemně marketingově podporují. Například při ubytování na jedné boudě mají turisté pobyt na druhé boudě za polovic.

"Na Labské boudě také prodáváme pivo Paroháč, které vaříme na Luční boudě. Jinde se Paroháč neprodává," uvedla Sovová. Pivo Luční bouda vaří třetím rokem a podle Sovové má velký úspěch. Řada turistů se prý na Luční boudu vydá jen kvůli tomu, aby viděla minipivovar a mohla pivo ochutnat. I Luční bouda, která leží 1410 metrů nad mořem, podle Sovové investuje, a to hlavně do vybavení pokojů. "Všechny vydělané peníze dáváme zase zpět do bud," uvedla. Na rozdíl od hotelů v horských středicích získávají obě boudy hlavní část příjmů v létě, protože u žádné z nich nejsou lyžařské sjezdové terény. Luční bouda, která má asi 150 lůžek a AEZZ ji vlastní a provozuje od roku 2004, letos podle Sovové zažila dobrou sezonu. "Často se stává, že bez objednání u nás nelze sehnat volný pokoj. O víkendech jsme byli v létě vyprodaní," řekla. Návštěvnost má podle ní stoupající trend, vedle Čechů přichází na boudu stále více Němců i Poláků. Obě boudy dávají práci 40 až 50 lidem.

Přibližně v polovině cesty mezi Labskou a Luční boudou leží zbytky požárem zničené hřebenové Petrovy boudy. O obnovu Petrovy boudy usiluje společnost Snowy Chalet.

Na konci září firma získala stavební povolení a začala hledat dodavatele stavby. Firma by boudu za asi 120 milionů chtěla postavit do konce 2019. Sovová novou Petrovu bodu jako konkurenci nevnímá.

"Jakákoliv věc, která se děje v Krkonoších a poskytuje dobré služby, je pro nás přínosem," řekla.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»