Provozuje:
Juris Real Estate

Vnitřní sportoviště, bazény a sauny podaly NSS návrh na zrušení zákazu provozu.

Provozovatelé vnitřních sportovišť, fitness center, bazénů a saun podali v úterý Nejvyššímu správnímu soudu návrh na zrušení části opatření ministerstva zdravotnictví (MZd), která zakazuje jejich provoz.

Vnitřní sportoviště, bazény a sauny podaly NSS návrh na zrušení zákazu provozu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Provozovatelé vnitřních sportovišť, fitness center, bazénů a saun podali v úterý Nejvyššímu správnímu soudu návrh na zrušení části opatření ministerstva zdravotnictví (MZd), která zakazuje jejich provoz.

Úřad podle nich postrádá k plošnému zákazu služeb tohoto typu kompetenci a zákonný podklad. Nechtějí přitom bezhlavě rozvolňovat, už dříve ale navrhli podmínky bezpečného provozu.

ČTK o této skutečnosti včera informovala prezidentka České komory fitness Jana Havrdová a poskytla odeslaný návrh.

Česká komora fitness již minulý týden, kdy bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ohlásil, že i po skončení nouzového stavu nebude moci veřejnost užívat vnitřní sportoviště, zaslala MZd předžalobní výzvu a proti opatření se ohradila. Resort u svého rozhodnutí odkazuje na tzv. pandemický zákon.

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) na předžalobní výzvu reagoval nejprve tak, že doufal ve větší vstřícnost právníků.

V pondělí, když informoval o schválení zákazu setkávání více než dvou lidí vládou, uvedl, že pro takové rozhodnutí má pádné argumenty.

Pandemie podle něj zatím není pod kontrolou a objevila se i nová nebezpečnější brazilská mutace, řekl.

Ministerstvo ale podle provozovatelé vnitřních sportovišť nesmí přistupovat k plošným omezením základních práv a svobod jako v nouzovém stavu.

Navíc zákaz provozu sportovišť vydává za pouhé omezení formulací: "omezuje tak, že se v nich zakazuje přítomnost veřejnosti". Opatření je dále podle navrhovatelů na jeho zrušení diskriminační, nepřiměřené a neracionální.

Arebenberger minulý týden dále sdělil, že prioritou v současném stavu bylo obnovení školní docházky.

Vnitřní sportoviště patří k nejdéle uzavřeným provozům. Kvůli druhé vlně pandemie jim vláda fungování zakázala od 9. října. Krátce mohly otevřít v prosinci. Z důvodu špatné epidemiologické situace jim fungování nadále není umožněno.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»