Provozuje:
Juris Real Estate

Výroba nábytku v tuzemsku loni vzrostla o 3,7 pct na 46,34 mld. Kč.

Nábytkářské firmy v České republice loni vyrobily zboží za rekordních 46,34 miliardy korun, meziročně o 3,7 procenta více. Tržby z prodeje nábytku vzrostly o 3,7 procenta na 37,65 miliardy korun.

Výroba nábytku v tuzemsku loni vzrostla o 3,7 pct na 46,34 mld. Kč.

autor. JURIS REAL

Nábytkářské firmy v České republice loni vyrobily zboží za rekordních 46,34 miliardy korun, meziročně o 3,7 procenta více. Tržby z prodeje nábytku vzrostly o 3,7 procenta na 37,65 miliardy korun.

Na setkání s novináři k zahájení veletrhů For Habitat to uvedl tajemník Asociace českých nábytkářů (AČN) Tomáš Lukeš.

"Růst objemu výroby pokračuje kontinuálně od roku 2010. Je vidět, že nábytkářský průmysl si dokáže poradit s nedostatkem pracovníků ve výrobě. Růst je podpořen investicemi do moderních technologií, digitalizace a robotizace. Do budoucna vzhledem k proexportní orientaci bude záležet i na kurzu české koruny," sdělil Lukeš. Tržby z prodeje nábytku se dostaly nad předkrizovovou úroveň, což je podle Lukeše způsobeno hlavně dobrou ekonomickou situací.

Vývoz nábytku loni meziročně vzrostl o 5,1 procenta na 28,68 miliardy korun. Necelá třetina připadá na Německo, následují Slovensko (8,5 procenta), Francie (7,8 procenta), Velká Británie (4,8 procenta) a Rakousko (4,6 procenta).

"V případě Velké Británie nyní mohou panovat obavy z blížícího se brexitu a následného vývoje obchodních vztahů. Věříme, že bude uzavřena nějaká obchodní dohoda," doplnil Lukeš.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»