Provozuje:
Juris Real Estate

Za domy a byty do Špindlu.

Dnešní aktualita bude pojednávat o luxusních nemovitostech ve Špindlerově Mlýně. Dnes tedy odložíme lyže a snowboard.

Za domy a byty do Špindlu.

autor. JURIS REAL

Dnešní aktualita bude pojednávat o luxusních nemovitostech ve Špindlerově Mlýně. Dnes tedy odložíme lyže a snowboard.

Realitní odborníci předpovídají i přes přetrvávající obtížné podmínky na realitním trhu v příštích letech další růst cen nemovitostí a pozemků v některých lukrativních oblastech. Například v největším českém horském lyžařském středisku Špindlerově Mlýně se stal hnacím motorem další investiční aktivity mimo jiné i nový územní plán. Ten koncem roku schválilo zastupitelstvo. O potřebě nového územního plánu se ve Špindlerově Mlýně hovořilo už téměř deset let. Jednání nebyla jednoduchá, neboť při jeho přípravě muselo město přihlédnout k mnohdy značným rozporným zájmům ochránců přírody, majitelů lyžařských areálů, občanů města, ale i provozovatelů služeb a majitelů hotelů a penzionů. Na nový územní plán ale netrpělivě čekali i obchodníci s realitami. Ti jsou s dosaženým kompromisem vesměs spokojeni. Ceny nemovitostí podle nich potřebovaly další prorůstový impuls. "Pokud si chce Špindlerův Mlýn udržet pozici prestižního zimního střediska a srovnat krok s alpskou konkurencí, potřeboval jakousi injekci. Ta sice povede ke zvýšení cen zejména v centru, současně ale přiláká silné hráče, kteří zkvalitní služby a zvýší standardy hotelových a restauračních zařízení," sdělil Pavel Šťastný ze skupiny Cimex Invest. Ta ve Špindlerově Mlýně vlastní několik nemovitostí včetně známého hotelu Horal.

Polepší si i lyžaři.

Z pohledu návštěvníků Špindlerova Mlýna ale nový územní plán přinese i další viditelné efekty. Předpis platný zhruba půldruhého měsíce nahradil původní dávno překonaný územní plán z roku 1994 a hlavně automaticky zrušil řadu posledních let platnou stavební uzávěru. Konec stavební úzávěry ale neznamená signál pro opětovnou divokou výstavbu především bytových domů rostoucích pod taktovkou developerů poslední dobou ve Špindlu jako houby po dešti. "Výstavbu dalších bytových domů nový územní plán neumožňuje. Zároveň ale na rozdíl od předchozího dovoluje propojení jednotlivých lyžařských areálů a stanoví plochy, kde lze ještě stavět," přiblížil vedoucí odboru výstavby špindlerovské radnice Petr Kubec. Jedny z posledních bloků apartmánových domů mají vyrůst na Medvědíně. Společnost plánující už několik let mohutnou zástavbu plochy v těsném sousedství medvědínské lanovky doposud prodala zhruba třetinu rekreačních bytů cenově odstupňovaných podle velikosti a dispozice od 2, 5 do skoro deseti miliónu korun. Zvýšit zájem o zřejmě poslední špindlerovské apartmánové byty může i nový územní plán, který zřejmě nadlouho učiní podobné výstavbě přítrž. Dokument tak může přinejmenším udržet a popřípadě zvýšit cenu horských apartmánů v jedné z nejžádanějších lokalit Česka. "Územní plán však představuje živý organismus, nikoli dogma. Zároveň nebude mít ani neomezenou platnost," podotkl Kubec. Územním plánem schváleným ve Špindlerově Mlýně zároveň alespoň načas končí éra stavebních zlatokopů, kteří měli obvykle peníze za předem prodané apartmánové byty v kapse ještě dřív, než bagry začaly hloubit základy budoucích staveb (Prouza, Vl. Holý, J. Hodnota nemovitostí v lukrativních oblastech poroste. deník Právo, dne 21. 2. 2011, s. 14.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»