Provozuje:
Juris Real Estate

Za zápis do katastru nemovitostí se bude platit více peněz

Zápis do katastru nemovitostí bude dražší.

Za zápis do katastru nemovitostí se bude platit více peněz

Zápis do katastru nemovitostí bude dražší.

autor. Mgr. Petr Jezdinský

Vláda ČR schválila novelu zákona, která zdražuje zápisy do katastru nemovitostí. Dosud činil poplatek za zápis práv do katastru nemovitostí 500 Kč. S novelou zákona ale přichází změna. Základní sazba 500 Kč se bude násobit počtem nemovitostí v návrhu.

V praxi to znamená, že např. za rodinný domek s pozemkem a zahradou se bude platit celkem 1 500 Kč, místo nynějších 500 korun. Násobení však naštěstí nebude probíhat donekonečna. Maximální výše poplatku za zápis bude totiž činit 20 000 Kč.

Návrh legislativní změny zákona o katastru nemovitostí zpracovalo a předložilo Ministerstvo zemědělství a Český úřad zeměměřičský a katastrální. Co se ale týká nového způsobu výpočtu výše poplatků, ten pochází od předsedy vlády Mirka Topolánka.

Na závěr svého krátkého pojednání bych chtěl zdůraznit, že se jedná pouze o návrh novely, která ještě musí "projít" Poslaneckou sněmovnou, Senátem a musí být podepsána Prezidentem republiky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru