Provozuje:
Juris Real Estate

Zájem Čechů o dovolenou na horách roste.

Volných pokojů je ale dost.

Zájem Čechů o dovolenou na horách roste.

autor. JURIS REAL, ČTK

Volných pokojů je ale dost.

Zájem Čechů o dovolenou na horách podle Asociace horských středisek (dále jen "AHS") stále roste, ubytovací zařízení ale stále mají volné kapacity. Lidé rezervace neprovádějí s tak velkým předstihem jako měli ve zvyku dříve, navíc se ještě zcela nevrátili hosté ze zahraničí.

V uplynulém prodlouženém víkendu horská střediska evidovala tradičně vyšší návštěvnost, momentálně je situace mnohem klidnější. ČTK to sdělili zástupci AHS.

V průběhu víkendu, na který navazovaly dva státní svátky, se lidé podle prezidentky AHS Kateřiny Neumannové mohli v některých oblastech setkat s delšími čekacími dobami na lanovky nebo občerstvení.

"Nyní je situace mnohem klidnější a záběry z těchto tradičně exponovaných dní by neměly návštěvníky zbytečně odrazovat od pobytu na horách," řekla.

Obsazenost horských středisek dosáhla podle ředitele AHS Libora Knota v červnu v průměru 43 procent, tedy podobné hodnoty jako loni. Ve srovnání s roky před pandemií ale podle něj jde o pokles o více než pětinu.

Ani na léto nejsou ubytovací kapacity naplněny, obsazeny jsou podle Matěje Kratochvíla ze střediska Lipno na 60 procent, tedy zhruba o 20 procent méně než v minulém roce.

Nejvíce volných míst nabízí podle AHS např. Jeseníky nebo Krkonoše. Naopak nejvíce lidí si pobyt zamluvilo v Harrachově, Špičáku na Šumavě nebo v Monínci.

Výběr v některých střediscích může být podle Knota omezený, ale návštěvníci se podle něj nemusejí obávat, že by nenašli žádné volné místo.

Přes ztrátovou zimu horská střediska investovala podle AHS desítky milionů korun, zejména do budování cyklistických parků, naučných stezek nebo gastronomických provozů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»