Provozuje:
Juris Real Estate

Zájem o byty je především v Praze 5, 9, 10 a dále pak také v Brně.

Největší zájem byl vloni především o byty ve velikosti 2+kk a 3+kk, jejichž cena se v průměru pohybovala mezi 50 až 60 tisíci korun za m2, jak vyplývá z analýzy společností Trigema, Skanska Reality a Ekospol.

Zájem o byty je především v Praze 5, 9, 10 a dále pak také v Brně.

autor. JURIS REAL

Největší zájem byl vloni především o byty ve velikosti 2+kk a 3+kk, jejichž cena se v průměru pohybovala mezi 50 až 60 tisíci korun za m2, jak vyplývá z analýzy společností Trigema, Skanska Reality a Ekospol.

K nejžádanějším místům, kde si lidé nové bydlení kupovali, patřily Praha 10, 9, 5 a dále pak i Brno, což potvrdila data Trigemy a společnosti Trikaya.

Téměř třetina ze všech 7 000 bytů, které se vloni v hlavním městě prodaly, byla z desáté městské části. Celkově se jednalo o 27,5 procenta. Za ní následovaly Praha 9, kde bylo prodáno 21,7 procenta a Praha 5 s 15,3 procenty bytů. Zatímco na „desítce“ a „devítce“ činila průměrná podlahová plocha z každého prodaného bytu zhruba 64 m2, v Praze 5 to bylo téměř 80 m2.

Tomuto trendu rovněž odpovídá průměrná cena prodaných bytů na m2: v případě Prahy 10 to bylo přes 51, Prahy 9 téměř 55 a pátého obvodu dokonce více než 61 tisíc korun včetně DPH. Celkový počet dostupných bytů v hlavním městě je okolo 5 800 bytů. Jejich průměrná cena přesahuje 64 tisíc korun za m2.

„V páté městské části Prahy je větší podíl nadstandardních bytových projektů, čemuž odpovídá částečně i jiná velikost a cena některých z bytů, o něž měla v posledních měsících veřejnost zájem,“ vysvětluje Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema.

Dalším místem, kde je v rámci České republiky vysoká poptávka po bytech, je Brno. V minulém roce se zde prodalo téměř 1000 nových bytů, což v meziročním srovnání představuje 15procentní nárůst, jak dokazují statistiky společností Trigema a Trikaya.

Pokud se k tomu navíc přičte celý Jihomoravský kraj, uplatnilo se v celé brněnské aglomeraci a jejím okolí skoro 1500 nových bytů. Také zde byl největší zájem o byty 2+kk a 3+kk. Průměrná podlahová plocha z prodaných bytů byla v tomto kraji i samotném Brně zhruba 80 m2.

Průměrná cena za m2 u nejžádanějších 2+kk pak byla v Brně necelých 53 tisíc korun a 3+kk okolo 55,5 tisíce korun. V jihomoravské metropoli je aktuálně přibližně 1200 dostupných bytů. Jejich průměrná cena přesahuje 55 tisíc korun za m2.

Z pohledu všech regionů Česka v minulém roce tvořily 2+kk zhruba 37 procent a 3+kk okolo 27 procent všech prodaných bytů. U 4+kk to bylo cca 15 a 1+kk potom 11,5 procenta.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»