Provozuje:
Juris Real Estate

Zájem o nové byty v metropoli nepolevil ani v letních měsících.

V letošním třetím čtvrtletí developeři prodali 1 400 nových bytů, o 28 procent více než loni!

Zájem o nové byty v metropoli nepolevil ani v letních měsících.

autor. JURIS REAL

V letošním třetím čtvrtletí developeři prodali 1 400 nových bytů, o 28 procent více než loni!

Zájem o nové byty v Praze neopadl ani během letošního léta. V období od července do září pražští developeři prodali celkem 1400 nových bytů, což bylo o 28 procent více než loni. Od začátku letošního roku se v Praze prodalo celkem 4250 bytů, což byl meziroční nárůst o 22,7 procenta. Dalších 7000 bytů mají developeři v současné době připravených k prodeji.

Vyplývá to ze společných dat společností EKOSPOL, Trigema a Skanska Reality, které letos na jaře spojily své síly s cílem poskytnout objektivně co nejpřesnější údaje o situaci na trhu v Praze.

Největší podíl na počtu prodaných bytů za prvních devět měsíců letošního roku má tuzemský developerský lídr EKOSPOL. Každý sedmý nový byt, který byl letos v Praze prodán, totiž pocházel od něj. EKOSPOL navíc v létě vytvořil český rekord, když za jediný měsíc prodal 250 bytů. „Naše prodejní ofenziva „700 bytů v 7 lokalitách“ byla mimořádně úspěšná a nyní je většina těchto projektů již vyprodána z více než 65 procent.

Čísla o prodejích nás těší o to více, že naše byty s nejlepším poměrem ceny a kvality vyprodáváme dlouhou dobu před dokončením a bez použití jakýchkoliv slev, čímž se lišíme od našich konkurentů,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL. Na velkém meziročním nárůstu počtu prodaných bytů měla významný podíl i společnost Trigema, která si tak definitivně upevnila místo mezi pěti největšími developery.

Za razantním růstem počtu prodaných bytů v letních měsících letošního roku stojí vedle neustále doplňované nabídky takzvaných superlevných bytů i mimořádně příznivá situace na tuzemském hypotečním trhu, kdy banky nabízejí hypotéky s historicky nejnižšími úrokovými sazbami. „Z našich analýz též vyplývá, že narůstá i počet bytů koupených na investici.

V současné době se tento podíl pohybuje okolo třiceti procent,“ říká Evžen Korec, který na tento trend zareagoval tím, že letos na jaře napsal knihu „Co je v domě, není pro mě.“




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»