Provozuje:
Juris Real Estate

Zajímavá výstava přiblíží 25 projektů klíčových pro rozvoj metropole.

Pražský magistrát a jeho Institut plánování a rozvoje (IPR) připravily výstavu, která návštěvníkům představí 25 projektů klíčových pro další rozvoj metropole. Má podobu velkoplošné projekce s detaily o jednotlivých plánech.

Zajímavá výstava přiblíží 25 projektů klíčových pro rozvoj metropole.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražský magistrát a jeho Institut plánování a rozvoje (IPR) připravily výstavu, která návštěvníkům představí 25 projektů klíčových pro další rozvoj metropole. Má podobu velkoplošné projekce s detaily o jednotlivých plánech.

Návštěvníci mohou také pomocí pěti zelených žetonů hlasovat pro záměry, které považují za nejpřínosnější.

Výstava se koná od středy do 20. prosince v Centru architektury a městského plánování (CAMP) v areálu IPR v Emauzech.

Jak řekl šéf IPR Ondřej Boháč, záměry byly vybrány z dřívějšího projektu Praha zítra, ve kterém IPR zkatalogizoval stovky veřejných i soukromých plánů rozvoje v hlavním městě.

Vybrané investice jsou rozděleny do pěti částí - nové čtvrti, nové parky, nová náměstí, nové příležitosti a nová dopravní propojení. Na výběru IPR spolupracoval s vedením magistrátu.

Mezi nové čtvrti patří plánovaná zástavba na smíchovském a žižkovském nákladovém nádraží, na brownfieldu Bubny-Zátory mezi stanicemi metra Vltavská a Nádraží Holešovice nebo v oblast Bohdalec-Slatiny mezi Michlí, Vršovicemi a Zahradním Městem.

Nové parky mají vzniknout např. podél Vltavy nebo podél železniční trati mezi Vršovicemi a Strašnicemi, kterou nynější modernizace koridoru vyřadí z provozu.

Výstava zahrnuje též dlouho připravované investice, jako je metro D a dokončení městského okruhu. Vyjma toho také stavbu filharmonie na Vltavské, rekonstrukce velkých náměstí, stavbu Dvoreckého mostu mezi Podolím a Smíchovem nebo dostavbu Kongresového centra Praha.

V nejužším centru se expozice zaměřila např. na plánovanou proměnu tzv. hradebního korza, tedy ulic nacházejících se v území bývalých staroměstských hradeb.

Součástí výstavy je multimediální panel, kde každý z pražských radních přibližuje, co sám považuje za nejpodstatnější. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) zdůraznil potřebu rozvoje nyní prázdných ploch v širším centru metropole.

"Z mého pohledu je důležité i v této době, která nám ekonomicky nepřeje, abychom zachovali zásadní investiční priority a starali se o rozvoj města do budoucna, což znamená odblokovat brownfieldy," sdělil.

Konkrétně zmínil plánovanou zástavbu na největším pražském brownfieldu Bubny-Zátory, ke kterému IPR připravuje urbanistickou studii. V budoucnu by tam mělo najít nový domov 25.000 lidí a vzniknout až 29.000 pracovních míst.

Boháč dodal, že v lednu na nynější výstavu naváže další, která se zaměří na Nákladové nádraží Žižkov.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»