Provozuje:
Juris Real Estate

Započala stavba dřevěných konstrukcí repliky kostela v Gutech.

Obvodové stěny by měly být z připravených kmenů hotovy za několik týdnů, posléze se tesaři pustí do šindelové střechy. ČTK to sdělil vedoucí stavebního odboru ostravsko-opavského biskupství Václav Kotásek.

Započala stavba dřevěných konstrukcí repliky kostela v Gutech.

autor. JURIS REAL, ČTK

Obvodové stěny by měly být z připravených kmenů hotovy za několik týdnů, posléze se tesaři pustí do šindelové střechy. ČTK to sdělil vedoucí stavebního odboru ostravsko-opavského biskupství Václav Kotásek.

Jako první začali na místě úmyslně založeného požáru pracovat koncem května kameníci. Pokládali nové či opravovali původní kamenné základy. Jejich práci částečně zpozdilo deštivé počasí, proto i stavba dřevěných konstrukcí začala tuto středu s menším zpožděním.

"Na konečný termín dokončení celé stavby to ale nebude mít vliv," řekl Kotásek.

Nyní se z Hošťálkové, kde stavba provizorně vznikla v areálu tesařské firmy, postupně převáží jednotlivé části obvodové dřevěné konstrukce.

"Dělá se roubení stěn. To, co se přiveze, se postupně na místě montuje. Tyto práce potrvají několik týdnů. Stavba poměrně rychle poroste. Pak začnou náročnější práce. Např. položení šindelové krytiny," doplnil Kotásek.

Kostel ze 16. století shořel v noci na 2. srpna 2017. Hrubá stavba nového kostela vyjde na 20 milionů korun, dalších šest až sedm milionů bude stát vybavení a technické zajištění. Kostel bude hotov do května příštího roku, první bohoslužba by se tam měla konat 23. května. Na tento termín je naplánované vysvěcení kostela.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»