Provozuje:
Juris Real Estate

Zkušenosti lidí bez domova pomohou při tvorbě zákona o bydlení

Příběhy občanů, kteří se ocitli v bytové tísni, si mohli po dva dny v metropoli vyslechnout experti na sociální problematiku, ombudsmanka i zástupci úřadů.

Zkušenosti lidí bez domova pomohou při tvorbě zákona o bydlení

autor. JURIS REAL

Příběhy občanů, kteří se ocitli v bytové tísni, si mohli po dva dny v metropoli vyslechnout experti na sociální problematiku, ombudsmanka i zástupci úřadů.

Své praktické zkušenosti jim přímo v sídle vlády popsali bezdomovci či lidé ze sociálních ubytoven.

Jejich praktické náměty by se tak logicky mohly promítnout do plánovaného zákona o sociálním bydlení. Žurnalistům to po národním setkání osob v bytové nouzi řekl ředitel vládní agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček. "S výstupem se budeme snažit pracovat při přípravě zákona o sociálním bydlení. Poznatky se týkají i prevence zadlužování, sociálních služeb a příspěvků na bydlení," dodal.

Podle vládní koncepce prevence bezdomovectví se v České republice nachází kolem 30 tisíc lidí bez přístřeší.

Zhruba sto tisícům pak ztráta bydlení hrozí, a to kvůli nízkým příjmům či dluhům. Podle Platformy pro sociální bydlení, která sdružuje neziskové organizace, aktivisty i akademiky, by počet ale mohl dosahovat až 200 tisíc.

Nejohroženější skupinou jsou osamělé seniorky a senioři, početně rodiny, domácnosti nezaměstnaných i samoživitelek a samoživitelů. Podle lidí v bytové nouzi představují velký problém ubytovny a nedůstojné podmínky v nich, odebírání dětí z rodin kvůli bytovým problémům, nastavení dávek na bydlení, nedostatek sociálních služeb i lhostejnost a nevraživost společnosti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»