Provozuje:
Juris Real Estate

Zlepšení kvality bydlení?

Pro ženy je důležitý vzhled interiéru, pro muže zase velikost a uspořádání.

Zlepšení kvality bydlení?

autor. JURIS REAL

Pro ženy je důležitý vzhled interiéru, pro muže zase velikost a uspořádání.

Výsledky celosvětového průzkumu ukazují, ve kterých pěti zemích lidé nejvíce usilují o zlepšení různých aspektů svého bydlení.

Když se v internetovém šetření položilo spotřebitelům z 22 zemí otázku, co by vylepšili na svém bydlení, nejčastější odpovědí bylo, že by chtěli změnit design nebo styl interiéru (39 procent), celkovou velikost či uspořádání (38 procent) a nábytek (35 procent).

Mezi ženami po celém světě jednoznačně vévodí touha po hezčím interiéru – zkrášlit by jej chtělo celých 43 procent z nich. Rády by také změnily nábytek (40 procent) a celkovou velikost svého bydlení nebo jeho uspořádaní (39 procent).

Muži by nejvíce chtěli zapracovat na velikosti bydlení a jeho uspořádání. Tuto možnost jich vybralo 37 procent. Na další příčce se u mužů umístily domácí spotřebiče a vzhled interiéru, shodně s 35 procenty. V celosvětovém měřítku je patrné, že muži mají oproti ženám podstatně větší zájem o nejrůznější vybavení pro domácí zábavu. Pro tuto možnost hlasovali tři z deseti mužů (30 procent), ale sotva dvě z deseti žen (19 procent).

Největší zájem o zlepšení kvality bydlení podle zemí a jednotlivých kategorií

Hezčí interiér by si nejvíce přáli spotřebitelé v Rusku a Turecku, kde tuto možnost zvolila více než polovina online populace (konkrétně 56 a 55 procent).

Celková velikost bydlení a jeho uspořádání je nejdůležitější pro obyvatele Hongkongu (50 procent), Ruska a Argentiny (shodně 49 procent), zatímco po výměně nábytku touží zejména Rusové (54 procent) a Turci (49 procent).

Domácí spotřebiče by chtěli nahradit lepšími hlavně spotřebitelé z Ruska (45 procent) a Číny (40 procent). V Jižní Koreji (42 procent), Hongkongu (37 procent) a Číně (také 37 procent) je zase nejvyšší procento respondentů, kteří by ve svých domovech ocenili větší čistotu a pořádek.

Hongkong se rovněž umístil na prvním místě z hlediska počtu lidí, jež nejsou spokojení se stávajícími úložnými prostory, a také těch, kteří chtějí zapracovat na celkovém systému organizace domácnosti. Pro úložné prostory hlasovalo 47 procent obyvatel Hongkongu, za nimiž následují Mexičané a Argentinci shodně s 44 procenty. Lepší organizace domácnosti je pak důležitá pro 40 procent spotřebitelů z Hongkongu a také 39 procent respondentů z Jižní Koreje. Dvůr, zahradu a jiné venkovní prostory by chtěli zdokonalit především Mexičané (43 procent) a Australané (38 procent). Po lepším vybavení pro domácí zábavu zase nejvíce touží Číňané (34 procent) spolu s Mexičany (30 procent).

V Nizozemsku, Japonsku, Německu, Francii a Belgii je naopak nejvyšší podíl respondentů, kteří uvedli, že na svém bydlení nechtějí měnit nic z výše uvedeného.

Data z šetření společnosti GfK ocení zejména obchodníci z řad hobby marketů a také prodejců bytového zařízení, doplňků a potřeb pro úpravy bydlení, protože jim umožňují zjistit, jak se liší snaha spotřebitelů o zlepšení kvality bydlení v závislosti na zemi, věku a pohlaví.

Díky propojení těchto dat o představách spotřebitelů s průběžným sledováním prodejních míst může společnost GfK svým klientům poskytnout detailní přehled o současném i budoucím vývoji poptávky na jednotlivých cílových trzích.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»