Provozuje:
Juris Real Estate

Značky kvality i v sociálních službách

Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky realizuje po vzoru jiných západních zemí v sociálních službách ojedinělý projekt, a to tzv. Značku kvality.

Značky kvality i v sociálních službách

autor. JURIS REAL

Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky realizuje po vzoru jiných západních zemí v sociálních službách ojedinělý projekt, a to tzv. Značku kvality.

Předmětem měření a certifikace kvality byla zpočátku pobytová služba, tedy domovy pro seniory, od dubna 2013 byl systém zpřístupněn i pro službu domov se zvláštním režimem a pro kombinaci obou služeb.

Vytvoření systému monitoringu kvality v pobytových zařízeních a marketingové značky kvality vychází ze základních standardů kvality sociálních služeb – konkrétně standard č. 15, v příloze č. 2, vyhlášky č. 505/2006 Sb. v platném znění – Zvyšování kvality sociální služby.

Oceněné domovy potom ponesou stejné označení, jaké jsme zvyklí spojovat s hotely – hvězdičky.

Hvězdné ocenění

Rozhodnutí přestěhovat rodiče či prarodiče do domovů pro seniory nebývá jednoduché ani pro jednu zúčastněnou stranu.

Naše představy o takových zařízeních jsou častokrát spojeny s příběhy nepříliš povzbudivými.

Aby se situace v této oblasti sociálních služeb systematicky zlepšovala, mělo by k tomu přispět i ocenění, jež není k přehlédnutí. A nejen to. Cílem udělování hvězdiček je poskytnout všem zájemcům o sociální službu, tedy nejen seniorům samotným, ale i jejich rodinným příslušníkům jednoznačnou a stručnou orientaci, jakou kvalitu služeb mohou v daném zařízení očekávat.

Značka kvality v sociálních službách hodnotí všechny důležité aspekty pobytu v zařízení z jednoho jediného úhlu – z pohledu samotného uživatele sociální služby.

Ocenění uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb a patří do programu Česká kvalita.

Seznam držitelů hvězdiček se stále rozrůstá, což je zpráva velmi pozitivní.

Co se hodnotí?

Kritérií je mnoho a zahrnují například bydlení, stravování, poskytovanou péči, možnosti kulturního vyžití, volnočasové aktivity atd.

Lze získat až tisíc bodů plus dalších dvacet bodů bonusových, nejvíce za poskytovanou péči a bydlení.

Takto certifikovanému domovu je přiděleno jedna až pět hvězdiček, jež se stávají pro zájemce jednoduchým kritériem výběru poskytovaných služeb.

Na jak dlouho se Značka kvality uděluje?

Na tři roky. Po této době musí daný domov prokázat svoje kvality znovu, aby se mohl prezentovat tímto oceněním po další 3 roky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»