Provozuje:
Juris Real Estate

Znaleckým posudkem je podloženo, že obchodní centra jsou bezpečná.

Asociace nákupních center má znalecký posudek, který potvrzuje, že prostředí obchodních center je bezpečné. Na základě odborného odhadu a předchozích zkušeností při otevření všech prodejen se mobilita lidí podle ní zvýší pouze o jednotky procent.

Znaleckým posudkem je podloženo, že obchodní centra jsou bezpečná.

autor. JURIS REAL, ČTK

Asociace nákupních center má znalecký posudek, který potvrzuje, že prostředí obchodních center je bezpečné. Na základě odborného odhadu a předchozích zkušeností při otevření všech prodejen se mobilita lidí podle ní zvýší pouze o jednotky procent.

Mnohým maloobchodním prodejcům hrozí bankrot nebo vážné ekonomické problémy. Další prodlužování uzavření obchodů považuje asociace za neefektivní.

ČTK to řekl předseda výkonného výboru Asociace nákupních center Jan Kubíček. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) na mimořádném jednání vlády přišel s návrhem na uvolnění maloobchodu od pondělí. Vzhledem k pandemické situaci ale kabinet téma odložil. Havlíček se k němu chce vrátit tento týden a v závislosti na aktuálních datech šíření nákazy navrhne další kroky.

"Je nám líto, že i přes avizovaný příslib pondělního dootevření obchodů o tomto kroku vláda dnes ani nehlasovala. Plně si uvědomujeme vážnost situace a to, že se čísla nelepší. Je ale zjevné, že tento nárůst s námi nesouvisí. Spojování maloobchodu s jinými sektory nedává smysl a je potřeba nás z této debaty vymanit," uvedl Kubíček.

Asociace má podle Kubíčka posudek od soudního znalce v oblasti zdravotnictví a molekulární genetiky Omara Šerého, že obchodní centra nejsou zdrojem nákazy. Ve velkém centru odborníci podle něj tento týden provedli desítky stěrů z madel, tlačítek, košíků, rukou prodavaček a ze vzduchu. Výsledky podle něj potvrdily nulovou kontaminaci koronavirem.

Situace v maloobchodu je podle Kubíčka vážná. Prodejci nevědí, jaké zboží objednat, zda zimní, jarní či letní. Je proto podle něj nutné vnést do stavu základní jistotu. Prodlužování uzavření obchodů nepřispívá ke zlepšení, přitom stojí enormní společenské náklady, konstatoval dále.

OC se podle něj chtějí chovat zodpovědně. "Věříme, že zavedení respirátorů, o kterém bylo v tomto týdnu rozhodnuto, zlepší stávající situaci a podpoří ochotu obyvatel dodržovat pravidla," řekl.

Doplnil, že tato nařízení mohou navíc OC vymáhat, protože jsou na to vybavena.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»