Provozuje:
Juris Real Estate

Areál Kraličák vybudoval nový pohyblivý pás.

Spojuje dvě strany údolí.

Areál Kraličák vybudoval nový pohyblivý pás.

autor. JURIS REAL, ČTK

Spojuje dvě strany údolí.

Horský areál Kraličák ve Stříbrnicích na Šumpersku vybudoval krytý pojízdný pás, který propojil stříbrnickou a hynčickou stranu lyžařského střediska.

Pás s průhledným krytem, který chrání před nepřízní počasí, pohodlně vyveze lyžaře od hynčické lanovky Kaple na vrchol kopce Štvanice, kde je horní stanice.

Investice do 150 metrů dlouhého pásu vyšla zhruba na 14 milionů korun, sdělil žurnalistům vlastník areálu Dušan Juříček. Do budoucna chce středisko vybudovat ještě kombinovanou lanovku, stát bude stovky milionů korun.

Nový pás zvyšuje celkovou délku krytých pojízdných pásů v areálu na takřka 400 metrů, areál do nich investoval během posledních dvou let. Využívat ho budou moci v létě i bikeři.

"Pás lze využít celoročně, propojuje nám dnes dvě části areálu namísto původního propojení lyžařským vlekem," uvedl Juříček. Doplnil, že právě kvůli bikerům je pás širší než obvykle, šířku ocení i rodiče s malými dětmi.

V areálu od konce loňského roku odstranili čtyři starší vleky, ponechali však stejný počet sjezdovek. Středisko nyní disponuje moderní šestisedačkovou lanovkou, dvojsedačkou a jedním vlekem. V plánu je ještě výstavba kombinované lanové dráhy, na které jsou umístěny současně kabiny i sedačky.

Návštěvníky vyveze na vrchol Štvanice z hynčické strany. V létě mohou bezbariérové kabiny využívat vozíčkáři či matky s kočárky, v zimě rodiny s dětmi nebo lyžařské školy. V republice je lanovka typu Kombibahn ojedinělá. "Lanová dráha z hynčické strany je zhruba v délce 1 000 metrů," dodal Juříček.

Na tyto investice má v budoucnu navázat výstavba ubytovacích objektů s nabídkou nových pracovních míst na celém území Staroměstska.

"Máme rámcově desetiletý plán, který bude reagovat na vývoj. V nejbližším horizontu, roku či dvou, by se mělo jednat v kombinaci bydlení, turistiky či občasného bydlení o 500 lůžkách," doplnil majitel areálu.

Záviset to bude podle něj i na poptávce. Rozvoj území se podle starosty Starého Města pod Sněžníkem Lukáše Koreše promítá i do počtu obyvatel. Město jich má nyní 1 750, na začátku 90. let jich bylo přes 2 000.

"Nyní se propad po letech zastavil a počet obyvatel začal růst. Je to novými pracovními nabídkami, vyšší porodností i tím, že se chataři stávají trvalými obyvateli. Máme však i nově příchozí," řekl ČTK starosta Koreš.

Kraličák investuje do svého vybavení a zázemí každoročně. Loni v červnu se zde otevřela nová bobová dráha, která jako jediná v ČR nabízí dva karusely - tedy otočky o 360 stupňů a dojezd do tunelu. Stála 35 milionů korun.

Za posledních pět let do areálu investovali přes 400 milionů korun. V poslední letech jde již o investice v řádu desítek milionů korun ročně, doplnil Juříček.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»