Provozuje:
Juris Real Estate

ČEZ v roce 2024 zlevní elektřinu a plyn.

Energetická společnost ČEZ od počátku příštího roku zlevní takřka dvěma milionům zákazníkům elektřinu a plyn, koncovou cenu elektřiny ovšem navýší stát.

ČEZ v roce 2024 zlevní elektřinu a plyn.

autor. JURIS REAL, ČTK

Energetická společnost ČEZ od počátku příštího roku zlevní takřka dvěma milionům zákazníkům elektřinu a plyn, koncovou cenu elektřiny ovšem navýší stát.

Domácnosti se smlouvou na dobu neurčitou zaplatí dodavateli za elektřinu o více než pětinu méně než v současnosti, cena za plyn pak klesne skoro o 30 procent.

ČTK o tom informovala společnost ČEZ.

ČEZ, který je s 2,73 milionu zákazníků největším dodavatelem elektřiny v zemi, letos poskytoval svým klientům, kteří mají se společností smlouvu na dobu neurčitou, energie za ceny na úrovni vládního stropu.

Ten byl pro letošní rok vládou stanoven na 6.000 Kč za jednu megawatthodinu (MWh) elektřiny včetně DPH a 3.000 Kč za jednu MWh plynu. K tomu je potřeba připočítat distribuční poplatky. Na konci letošního roku vládní stropy zřejmě skončí.

Společnost během roku několikrát upravovala ceny fixovaných tarifů, od příštího roku zlevní pro odběratele i nefixované produkty.

"U elektřiny ušetří oproti stropu přes 1.000 korun na MWh bez DPH, u plynu přes 700 korun bez DPH," uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. Podle něho se do ceníků promítne nákupní strategie společnosti. Zlevnění bude podle Kadlece automatické, společnost o něm bude zákazníky informovat.

Elektřinu tak bude v příštím roce ČEZ zákazníkům prodávat za 3.960 Kč za MWh bez DPH, plyn za 1.790 Kč za MWh bez DPH. Nová cena obchodní složky bude stejná pro všechny distribuční sazby. Podle ČEZ tak domácnost v bytě, která elektřinou pouze svítí a vaří, příští rok při průměrné spotřebě tři MWh ročně ušetří oproti letošním zastropovaným cenám na obchodní složce téměř 3.800 korun včetně DPH.

Domácnost, která elektřinou topí, při průměrné spotřebě 20 MWh ušetří za rok kolem 25.000 korun včetně DPH. Domácnost se stejnou průměrnou spotřebou vytápějící rodinný dům plynem pak na obchodní složce ušetří přes 17.000 korun včetně DPH ročně.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájem domácností o fotovoltaiku pokračuje.

Žádostí o dotace dvojnásobně přibylo. Více»

Celoroční sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Více»

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Všechny články a aktuality »»