Provozuje:
Juris Real Estate

Češi si před Velikonocemi v souladu s tradicí kupují nové oblečení.

Češi si v souladu s tradicí, "aby vás nepokakal beránek", kupují podle prodejců před Velikonocemi nové oblečení nebo doplňky. Obchodníci na tradici upozorňují, někteří připravují slevy.

Češi si před Velikonocemi v souladu s tradicí kupují nové oblečení.

autor. JURIS REAL, ČTK

Češi si v souladu s tradicí, "aby vás nepokakal beránek", kupují podle prodejců před Velikonocemi nové oblečení nebo doplňky. Obchodníci na tradici upozorňují, někteří připravují slevy.

Poptávka po oděvech stoupá také v souvislosti s tím, že lidé mění zimní šatníky za jarní. V důsledku války na Ukrajině prodejci módy sledovali pokles prodejů, někde se tržby postupně zvedly, v některých e-shopech lidé zboží vyhledávají, ale nákup nedokončí.

Tato zjištění vyplývají z ankety ČTK mezi obchodníky.

Internetový obchod se spodním prádlem a plavkami Astratex tradičně kolem Velikonoc sleduje nárůst tržeb. "Ženy si chtějí jednoduše udělat radost. Začíná jaro, proto více vyhledávají novinky a stoupá prodej plavek," uvedla za e-shop Iva Janoušková.

Astratex působí na zhruba desítce trhů a v souvislosti s rusko-ukrajinským konfliktem zaznamenal pokles prodejů. Lidé se podle Janouškové cítí být ohroženi válkou a snaží se zabezpečit spíše základní potřeby, mezi které nákupy spodního prádla nepatří. Mnozí také věnovali peníze na dobročinné účely, řekla dále.

E-shop s módou a doplňky Zoot chystá před Velikonocemi tematické akce, vzhledem k tomu, že nabízí slevy, stoupá počet objednávek, informoval výkonný ředitel obchodu Milan Polák.

Připomněl, že ale stěžejní je pro Zoot v tomto období kampaň na podporu iniciativy Slepice v nouzi. Mezi 11. a 18. dubnem daruje na podporu slepic z velkochovů pět korun z každé objednávky.

Zoot sledoval propad prodejů od počátku ruské invaze na Ukrajinu zhruba do konce první poloviny března. "Lidé neměli příliš náladu na nákupy oblečení a influenceři nechtěli v té době módu propagovat. V druhé polovině března se ale tržby zvedly, a nakonec jsme dosáhli 93 procent původního plánu. V porovnání s prvními měsíci koronavirové pandemie, kdy tržby klesly na 30 procent, se jedná o velmi slušný výsledek," prohlásil.

V březnu e-shopům s oděvy a obuví podle dat vyhledávače módy Glami každoročně mírně rostou tržby. Lidé mění šatník v souvislosti se změnou ročního období a také si pořizují zboží zrcadlící aktuální trendy.

"Za březen pozorujeme také meziroční růst průměrné hodnoty objednávky o 14 procent," sdělil za Glami Ján Kešelák. Doplnil, že výraznější zájem lze pozorovat u dámských tenisek, lodiček, kalhot a také bikin.

Oddíl nazvaný "aby vás nepokakal beránek" vytvořily ve velikonoční kategorii on-line supermarkety Košík.cz a Rohlik.cz. Zařadily do něj drobnosti jako ponožky, punčochy nebo jednoduchá trika.

Velikonoce se letos budou slavit v polovině dubna. Velký pátek připadá na 15. dubna, kdy budou všechny obchody otevřené.

Většina prodejen bude zavřená na Velikonoční pondělí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»